torsdag 9. mai 2013

Skap samfunnsengasjement i klasserommet


Medieviter Henry Jenkins fra University of Southern California beskriver hvordan lærere kan bli bedre på å skape samfunnsengasjement i skolen. Ved å bruke ferdighetene elevene likevel bruker online på utsiden av skolen, kan skolene bli bedre på å implementere sosiale medier online-fellesskap og bygge videre på interessedrevet nettaktivitet i skolehverdagen. Han beskriver hvordan unge mennesker og ungdom alltid har tatt i bruk egne midler for å nå fram med sine budskap gjennom blant annet fanziner og studentklubber. NGO´er er også gode eksempler på samfunnsengasjement blant unge mennesker. Ny teknologi gir nye muligheter. Og lærerne må være med på utvilkingen.
Videoen er hentet fra BIG Thinkers On Education-serien til Edutopia. Les også "10 grunner til å lære eleven om sosiale medier".

"Arbeidslivet i det 21. århundre  vil bli fylt med mennesker som har vokst opp med nettbrett og smarttelefoner og som er vant til å ha enkel tilgang til søkemotorer. Deling og samarbeid er normen og kreativ frihet er konge. Burde ikke klasserommet representerer en versjon av dette også?" skriver Katie Lepi i artiklen "The Importance Of Mobile Learning In (And Out Of) The Classroom". Les hele artiklen på edudemic.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar