onsdag 29. mai 2013

Hva kan skolen lære av spillkulturen?


Læring utenfor skolen har mye å si for læring skolen. Hva kan vi lære av spillkulturen og bringe inn i skolen? I spillkulturen er det å utvikle seg, og å få sin utvikling målt viktig; hvis jeg ikke blir bedre og lærer noe, så er det ikke noe gøy. I videoen under hevder at noe av det viktigste eleven bør lære seg er å "embracing change" - å omfavne forandring. For verden er i forandring hele tiden.



Skolen må tørre å legge vekt på andre ferdigheter i tillegg til de tradisjonelle. Kreativitet og engasjement er vel like viktig som rettskrivning og matematikkferdigheter?

Les også "5 Videos That Describe New Learning" fra Teachthought, hvor videoen over er hentet fra. For ytterligere tips om hvordan du kan "gamify" undervisningen, les "6 Easy Steps To Use Gamification In Your Classroom".

Kan videospill løse alle verdens problemer? Jane McGonigal mener det, og har noen interessante poeng. Overdrivelse eller ikke, videospill er radikalt undervurdert i formelle læringssituasjoner og denne videoen belyser dette problemet:

2 kommentarer:

  1. facebook is a social media website. You can post your images, videos, and files

    SvarSlett
  2. facebook is a social media website. You can post your images, videos, and files

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.