søndag 19. mai 2013

Kunst på tvers av fagene


Hva har Mars og moderne dans å gjøre med hverandre? Hvordan kobler du brøkdeler med Andy Warhol? Ved Bates Middle School, i Annapolis, Maryland, er svaret å integrere de estetiske fagene på tvers av læreplanen. Lærerne er forpliktet til veve kunst og vanlige læreplaner sammen for å skape en rikere og mer varig læring for elevene. Les mer her.

Lærerne ved  Bates Middle School melder om store forbedringer siden de begynte å integrere kunst på tvers av alle fag; Kritisk tenkning, våge å ta  sjanser, samarbeid - sammen med faglig utvikling og disiplin - er bare noen av de områdene der skolen opplever positiv utvikling.

Se hvordan denne skolen integrerer kunst i alle klasserom og i alle fag:Land som i motsetning til oss satser tungt på estetiske fag, gjør det også bra i matte, naturfag og lesing, skriver Marius Lien i artiklen "I grøfta, men på rett vei" i Morgenbladet.

"Det må være mulig å ha to tanker i hodet på en gang. Skolens oppdrag er å gi et helhetlig tilbud, inkludert de estetiske fag. Mange barn og unge treffer man godt på det estetiske området, og de opplever der en mestring de nyter godt av også på andre fagfelter", sier Solveig Hvidsten Dahl i Skoleledeforbundet, i samme artikkel. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.