søndag 19. mai 2013

Leksefri skole


–-Mye forskning viser at barn blir mer stresset av lekser, og det er en byrde for mange foreldre å sette seg inn i alt skolearbeidet. Det igjen gjør at det blir mye konflikter i hjemmet rundt lekser. Det gjør at det blir en negativ opplevelse for barna, og jeg tror de tar den med seg inn i skolen, sier Harald Kristiansen til NRK. Han er gruppeleder for Arbeiderpartiet i Gjøvik, og vil avskaffe hjemmelekser for alle elevene i grunnskolen, fra 1.- klasse til 10.- klasse.

På Nyskolen har vi ikke lekser i tradisjonell forstand. På barnetrinnet går eleven på skolen til klokka 15.00 allerede fra 1. klasse. Vi er en liten skole med bare 100 elever totalt. Det er to av faktorene som gjør lekser overflødig hos oss. 

På ungdomstrinnet er det likevel lagt opp til noe hjemmearbeid, men ikke gjennom egne lekseplaner. Nyskolens undervisning er lagt opp slik at vi har ulike prosjektperioder gjennom skoleåret. Disse går under navnet Heureka. Ved endt Heurekaperiode skal elevene levere inn en skriftlig oppgave og fremføre en presentasjon av oppgaven. Da er det naturlig at det blir noe hjemmearbeid i forbindelse med å gjøre ferdig oppgaven.

Ellers er Nyskolen i Oslo en leksefri skole. Hvordan er det på din skole?


3 kommentarer:

 1. Jeg er 13 år går på ungdomskole vi har mange lekser jeg får ikke øvd til prøver og sånt pågrunn av lekser og jeg har nesten ikke no fritid pga lekser

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg og er 13 og jeg har nesten ikke tid til å øve
   mamma og jeg krangler også mye pga at jeg ikke har hatt tid til andre lekser og derfor får anmerkninger

   Slett
 2. Uffda. Det høres ikke bra ut. Dette bør du ta opp med lærerne på skolen din! Det er synd at du skal slite deg ut på lekser.

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.