tirsdag 7. mai 2013

Lær kidsa å kode

Lær Kidsa Koding (LKK) jobber for at barn skal være i stand til å forstå og kontrollere det digitale samfunnet. De vil bidra til og øke den digitale kompetansen generelt og rekrutteringen til IT-yrkene ved å inspirere barn og ungdom i hele Norge til å lære seg å programmere og være skapende med teknologien. Målsettingen til LKK er å sette i gang programmeringskurs for barn over hele landet.
"Programmering er som språk. Man kan lære å lese og skrive forskjellige programmeringsspråk, men det viktigste vi lærer våre barn er å lære å forstå datamaskinens logikk, kodenes grammatikk", skriver Jill Walker Retterberg i en kronikk i Aftenposten 25. mars. "De fleste av oss skal ikke bli programmerere, akkurat som vi ikke skal bli snekkere eller matematikere, men skolen skal lære oss nok om programmering, sløyd og matematikk til at vi forstår noen av grunnprinsippene. Noen av oss vil gå videre innen disse fagene, mens andre vil bruke kunnskapen på hobbybasis eller som del av vår forståelse av hvordan verden fungerer."
Code.org er en non-profitstiftelse dedikert til styrke programmering i utdanningen. Målene er:
  • Spreading the word that there is a worldwide shortage of computer programmers, and that it's much easier to learn to program than you think.
  • Building an authoritative database of all programming schools, whether they are online courses, brick+mortar schools or summer camps.
Visjonen er at hver elev i hver skole får mulighet til å lære hvordan du koder. At informatikk og programmering bør være en del av læreplanen i utdanningen, sammen med andre vitenskaper som teknologi, ingeniørfag, matematikk, biologi, fysikk, kjemi og algebra. På nettsiden finner du flere nedlastbare opplegg, som du kan ta bruk i morgen
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.