onsdag 29. mai 2013

Varm mat på skolen hver dag


På Nyskolen serverer vi varm lunsj hver dag. Fire elever og én voksen lager maten og fire andre elever og en annen voksen tar oppvasken etterpå. Det er en ganske stor oppgave å lage mat til 100 elever og 20+ lærere hver eneste dag, men langt fra umulig. Det er faktisk veldig hyggelig og det er med på å skape et godt miljø på skolen. Til og med oppvasken er hyggelig - og alle får en is etter endt arbeid!

Matlaging, lunsj og oppvask er viktige faktorer for det gode miljøet på Nyskolen. Alle elever og ansatte spiser sammen fordelt på fem grupper. Det er god spredning i alder på alle gruppene.

Derfor er det gledelig å se at ordentlig skolemat er et tema for Jamie Olivers Food Revolution.

Jamie Oliver and the Food Revolution ønsker å endre våre matvaner ved å utdanne alle barn om mat, gi familier ferdighet og kunnskap til å lage mat og motivere folk til å stå opp for sine rettigheter til bedre og sunnere mat. Det årlige arrangementet Food Revolution Day har som mål å utdanne og inspirere folk overalt til å stå opp for ekte mat og styrke det offentlige ved å kreve at regjeringer, skoler og matprodusenter over hele verden anerkjenner behovet for bedre og sunnere mat - og bedre matutdanningen for alle.

Det er på høy tid å innføre skikkelig skolelunsj på alle skoler i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.