fredag 5. september 2014

Nyskolen i Oslo blir 10 år - jubileumsforestilling på Cosmopolite


I juni 2014 kom det et knippe ungdommer ut av døra på Østerdalsgata 7a på Vålerenga. Ikke noe uvanlig med det, men like fullt var dette et historisk øyeblikk. Blant disse avgangselevene befant det seg nemlig noen som akkurat da hadde gjennomført 10 års skolegang på Nyskolen i Oslo.

Nyskolen i Oslo fyller 10 år og søndag 14 september skal vi feire oss selv med en stor jubileumsfest på Cosmopolite.

23. august 2004 skrev vi norsk skolehistorie. Da var det første skoledag for alle barn og voksne på Nyskolen i Oslo, og mange års drømmer og arbeid ble til virkelighet. Siden den gang har vi sammen med elevene gjort skolen til det den er i dag – og vi er i stadig utvikling.

Nyskolen vektlegger:

• Et trygt fellesskap med vennskap på tvers av alder
• Individuell utvikling og evne til å arbeide fokusert
• Aldersblandede faggrupper
• Fleksible faggrupper etter behov og interesser
• Utvikling av elevenes initiativ og ansvarlighet
• Demokratisk felleskap ved saksmøter og gruppesamtaler
• Tverrfaglighet
• Godt foreldresamarbeid

Hele skolen samles daglig, og vi lager et varmt fellesmåltid til lunsj hver dag. Vi har fine, lyse lokaler i Østerdalsgata 7a på Vålerenga. Skolen er barnas samfunn. Der skal det være godt å være.

Stiftelsen Nyskolen i Oslo er skolens eier og de ansattes arbeidsgiver. Det er en selvstendig stiftelse som springer ut av den landsdekkende organisasjonen Forum Ny Skole som arbeider for å skape Nyskoler over hele landet og dermed endre den norske skolehverdagen.

Det var gjennom sitt arbeid i organisasjonen Forum Ny Skole at Mosse Jørgensen bidro til å starte Nyskolen i 2004 i samarbeid med blant andre nåværende daglig leder Sunniva Sandanger. Skolen henter sin inspirasjon fra blant annet Jenaplanskolene, den danske lilleskolebevegelsen og ulike direkte-demokratiske skoler over hele verden.

Finn mer på nyskolen.no eller hos oss i Østerdalsgata 7a.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.