søndag 15. mars 2015

Lærere på sosiale medier - gode grupper på facebook


På facebook finnes grupper og sider for nesten alt. Blant disse er det noen gode grupper for lærere. Under er en liste over de jeg mener er gode - og jeg er medlem av alle sammen. Det fine med disse gruppene er at du kan dele og diskutere og mene med folk du ellers ikke har kontakt med. Jeg tar veldig gjerne imot tips om andre og gode grupper på facebook som er relevante for lærere! 


Her finner du en oppdatert liste over grupper for lærere på facebook - og her finner du lister over lærere på twitter.

Undervisningsopplegg
“Er du lærer? Er du lei av å finne opp kruttet selv hver gang du skal i gang med et nytt tema? Har du noen gode minner fra da du selv var elev? Er svaret ja på et eller flere av disse spørsmålene er dette gruppa for DEG. For at denne gruppa skal bli nyttig for DEG og alle andre er imidlertid viktig at nettopp DU legger inn et bidrag. Et opplegg du har prøvd og som fungerte bra med en kort beskrivelse, en bra link til en nettside, forslag til jul/påskestæsj, eller rett og slett et godt tips. Oppfordringen blir dermed følgende: Ikke sitt å rug på dine gode undervisningsopplegg. Del dem og stjel dem!”

Undervisningstips
“Her kan vi dele ulike undervisningstips med hverandre.”

Status lærer
“Gruppen er tenkt som et profesjonsfelleskap hvor vi sammen skal kjempe for å bedre lærernes betingelser og status, og for kvalitet i skolen.

Folk er svært forskjellige så vi må alle ha respekt og takhøyde for at andre har en annen språkform og humor enn en selv. Derfor, les alt i beste mening, men samtidig bør man absolutt holde seg fra personlig sjikane.

Gruppen er ikke knyttet til en bestemt fagforening, parti eller særskilte interessegrupper, det står enhver fritt å diskutere alt med tilknytning til læreryrket.”

Spesialpedagogisk forum
“Spesialpedagogisk forum er ei gruppe der spesialpedagogar kan dele aktuelt fagstoff og reflektere omkring teori, forsking og spesialpedagogisk praksis.”

Skoleledelse for framtiden
“En arena for å dele faglige refleksjoner, litteraturtips, forelesnings- og konferansetips og ellers ide'er og tanker om det som skoleledere, skoleutviklere og skoleforskere over det ganske land er og kan bli opptatt av.”

Kunst og design i skolen
“En gruppe for Kunst og design i skolen, interesseorganisasjon for formgiving, kunst og håndverk. Kunst og design i skolen gir ut bladet FORM.”

Vurdering for læring - lærende nettverk
“VURDERING FOR LÆRING er en gruppe for alle lærere, skoleledere og skoler som er med i satsingen Vurdering for læring. Gruppa har som mål å være en arena for faglig utvikling, erfaringsutveksling og refleksjon. Her kan du lese og dele undervisningsopplegg, finne og dele linker og aktuelle ressurser om vurdering for læring.”


DIS- data i spesialundervisningen!
"Nettverk for IKT-ansvarlige/interesserte pedagoger/ansatte ved Follo barne-og ungdomsskole, Haug skole og ressurssenter, Skåningsrud skole og ressurssenter, Sofiemyråsen skole og ressurssenter avd. Sofiemyrtoppen, Frydenhaug skole og ressurssenter samt andre samarbeidspartnere!"


Norsk som andrespråk
"Dette er ei gruppe for oss som underviser elevar i norsk som andrespråk i grunnskulen, vgs og andre. Her kan du dela idèar, spørsmål eller råd om undervisningsopplegg med oss andre. Her er det òg plass til spørsmål og svar om lover, planar og andre rammer rundt språkopplæringa til denne elevgruppa."


Engesklærere
"Gruppe for engelsklærere på barne- og ungdomstrinnet, videregående skole og eventuelt andre arenaer. Formålet med denne gruppen er å lage en ressurs for alle som underviser i engelskfaget . Alle andre med interesse for faget er også hjertelig velkommen. Håper vi kan stille spørsmål, dele ressurser, linker, opplegg, gleder og kanskje en og annen frustrasjon."


Matematikkdidaktikk
"Dette er en gruppe for personer som ser nytten av å dele og informere om forhold som kan forbedre undervisningen i matematikk. Som medlem vil du til enhver tid være førstehånds informert om hva som skjer med matematikkfagene i norsk skole og få en rekke tips om hva som fungerer ift resultater i matematikk. Vårt motto: Keep om sharing!"


Naturfagdidaktikk
"Dette er en side som raskt og enkelt skal ta for seg spørsmål knyttet til læring og undervisning i naturfag, samt kjemi, biologi og fysikk, slik at vi blir bedre lærere!"

"Her kan vi utveksle erfaringer og stille spørsmål om koding i skolen."

Les også:
10 grunner til å lære elever om sosiale medier

5 kommentarer:

 1. Håkon S. Møller15. mars 2015 kl. 20:16

  Matematikkdidaktikk: https://www.facebook.com/groups/matematikkvgs/

  SvarSlett
  Svar
  1. Håkon S. Møller15. mars 2015 kl. 20:18

   De feiret pi-dagen i går! :)

   Slett
 2. Takk for tipset - legger den til på lista!

  SvarSlett
 3. Naturfagdidaktikk: https://www.facebook.com/groups/725754897485234/
  Koding i skolen: https://www.facebook.com/groups/1409736599307984/

  Fint med en oversikt! ;)

  Øyvind

  SvarSlett
 4. Hei og takk for tips! Jeg legger de til på lista med en gang.

  Martin

  SvarSlett