torsdag 28. mai 2015

Boktips: "Content Curation. How to Avoid Information Overload" av Steven W. Anderson


Bokserien Corwin Connected Educators Series er en liten gullgruve for skolefolk i alle stillinger. Serien består av hefter på 50 sider som tar for seg ulike pedagogiske og praktiske emner. I boka "Content Curation" skriver Steven W. Anderson om måter du kan organisere, sortere og dele informasjon på. Anbefales!

Internett er et hav av informasjon. Og det er lett å bli overveldet. Det kan være vanskelig å finne igjen saker du har lest (og som du bare finne med en gang!). Bokmerker blir fort bare en lang liste med linker uten søkefunksjon.

Som lærere er vi alltid på jakt etter historier som beveger, relevante fagartikkeler og gode filmer. Ofte ser vi hva andre deler på twitter og facebook, eller vi snubler over noe på nettet. Og ganske ofte forsvinner det igjen like fort. 

Content curation består av tre elementer:


  • Finne og samle stoff
  • Organisere stoffet
  • Dele stoffet


For å bli god på å samle fagstoff du trenger i undervsingen lønner det å følge med på andre som er interessert i det samme som deg. Bli medlem av grupper på facebook, følg folk på twitter! Anderson hevder at delingen er like viktig som det å finne det du leter etter:

If we are spending a great deal of time searching for the best information, finding it, and esuring its quality, only to keep it under wraps, what good can come from that? Think of the museum curator. If she spent all her time going to the ends of the earth to find the best pieces to tell a story and then didn't share that story with anyone, what was her point in the beginning? (side 11)

Forfatteren fremhever spesielt Evernote, Diigo og Pocket som gode verktøy for å samle og organisere linker, filmer, bilder og alt annet spennende stoff du trenger. Selv bruker jeg Pocket og er veldig fornøyd. 

Du finner flere boktips her.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.