søndag 21. juni 2015

Boktips: "Ditch That Textbook" av Matt MillerTrenger vi egentlig lærebøker?

"Ditch That Textbook" (Dave Burgess Consulting/Matt Miller, 2015) av Matt Miller er en god bok. Selv har jeg bare unntaksvis brukt lærebøker i min undervisning de 11 årene jeg har jobbet som lærer. Istedet har jeg funnet egnet lærestoff på nettet eller i andre bøker.

Informasjon finnes overalt. Og Matt Miller gjør det lett å la seg inspirere til å undervise uten lærebøker. Det handler om å bli mindre avhengig av læreboka, men heller legge vekt på bruk av teknologi og kreative undervisningsideer. Det handler om å kvitte seg med selve lærebokmentaliteten!

Ditch står i denne sammenhengen for:

  • Different from what students see daily.
  • Innovative, drawing on new ideas or modifying others' ideas.
  • Tech-laden with the use of digital sites, tools and devices.
  • Creative, tapping into students' original ideas as well as your own.
  • Hands-on, encouraging students to make and try things on their own.
Det meste av det du trenger i undervisningen er tilgjengelig på nett. Og med en læreplan som ofte endres går lærebøkene fort ut på dato. Dessuten er de tolkninger av læreplanmålene - tolkninger som ikke nødvendigvis er de rette eller de beste.

In fact, I believe one of our most important roles might not be answering questions, but helping students discover the right questions and showing them where and how to find the answers themselves. We must guide students to act on and use the information that's available to them. (side 29)

Matt Miller driver også nettstedet Ditch That Textbook, som er vel verdt et besøk! Her finner du mange tips til undervisning, digitale verktøy og linker og råd. Anbefales!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.