onsdag 1. juli 2015

De 10 mest leste på Lærerbloggen i Juni 2015


Tusen takk til alle som leser, diskuterer og deler! Her er lista over de 10 mest leste innleggene på Lærerbloggen i Juni 2015:

1: Motiverte elever i klasserommet
Motiverte elever har alltid lyst til å lære. Motiverte elever er utholdende. De er nysgjerrige på nye utfordringer. De er ofte bevisste både på selve resultatet og på læringsprosessen. Så spørsmålet er: Hvordan motiverer jeg eleven?

2: Boktips: “Å undervise i sosial kompetanse” av Patrick Glavin og Sven Oscar Lindbäck
“Å undervise i sosial kompetanse” (Universitetsforlaget, 2014) er ment som en praktisk veileder for lærere. En bok som du kan bruke direkte når du skal planlegge sosiale læringsaktiviteter i klasserommet. Boka gir også en kort innføring i de teoriene som forfatterne bygger sine pedagogiske ideer på. Anbefales!

3: Ingen ser hva som skjer inni oss - en infofilm om epilepsi
"Ingen ser hva som skjer inni oss" er en informasjonsfilm som berører et mer skjult problem hos mennesker med epilepsi. Hvis du har elever som har epilepsi er denne filmen noe hele kollegiet bør se.

4: Barn med autismespekterforstyrrelse i skolen - tenk langsiktig og helhetlig
Barn med autismespekterforstyrrelse er en gruppe barn som er like ulike som alle andre barn. De har det til felles at de har samme diagnose. De må møtes med anerkjennelse og respekt. Det kan imidlertid være vanskelig “å nå inn” - derfor er det viktig med kunnskap. I denne bloggen deler jeg derfor noe av det jeg har funnet, og som er god og relevant informasjon for alle som jobber i skolen og SFO.

5: Boktips: "Ditch That Textbook" av Matt Miller
"Ditch That Textbook" (Dave Burgess Consulting/Matt Miller, 2015) av Matt Miller er en god bok. Selv har jeg bare unntaksvis brukt lærebøker i min undervisning de 11 årene jeg har jobbet som lærer. Istedet har jeg funnet egnet lærestoff på nettet eller i andre bøker.

6: Lær å kode med Code Studio
Code Studio er en ny plattform rettet mot lærere og elever hele veien fra barnehagen og opp til videregående. Her kan du lære de ulike konseptene for koding. Opplegget er gratis og utviklet av Code.org.

7: En leksefri skole er mulig
Nyskolen i Oslo er en leksefri skole på barnetrinnet. Vi er en liten grunnskole med 100 elever fordelt på 1. til 10. trinn. Det er bare på ungdomsskolen at elevene enkelte ganger må gjøre hjemmearbeid - eller egentlig gjøre ferdig påbegynt skolearbeid med innleveringsfrist. Det gir gode resultater og fornøyde elever.

8: iMAL: Integrert, multisensorisk, assosiasjonsbasert læring
Denne uka har Nyskolen hatt besøk av Regine Nagelhus og fått en innføring i iMAL-metoden. iMAL står for integrert, multisensorisk, assosiasjonsbasert læring.

9: Nå er det på tide med leksefrie skoler!
Lekser skaper debatt hver gang det dukker opp i mediene. Denne helga har det vært fire store oppslag om lekser; I Bergens Tidende, Bergensavisen, Nordlys og Klassekampen. Det er mange og sterke meninger om dette. Og en frisk og saklig diskusjon er alltid velkommen.

10: Hack Learning - glimrende app!
Hack Learning er en glimrende app! Her finner du bøker, podcast, videoer, tips og råd. Hack Learning er gratis. Anbefales!


Følg Lærerbloggen på twitter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.