onsdag 15. juli 2015

Pøbler - kommer på kino 21. august


Dokumentarfilmen Pøbler er et nært og rått portrett av en gjeng langtidsledige ungdommer, som gjennom Pøbelprosjektet får en ny sjanse. Filmen er regissert av Kari Anne Moe. Filmen skal være åpningsfilm på filmfestivalen i Haugesund i august. 
Filmen kommer på kino fra 21. august 2015. 

Pøbelprosjektet har som mål å få unge mennesker som står utenfor det etablerte skolesystem og arbeidslivet - ut i jobb eller videre skolegang.

1 av 3 dropper ut av videregående skole i Norge. På vei til en hverdag uten jobb får en gruppe unge mennesker muligheten til å snu rundt på livene sine.

I filmen møter vi Jan Olav (24) har dysleksi og har brukt årene på skolen til å sloss med lærerne, Kelly (19) som ble mobbet, Maylén (24) som har ADHD og Jakob (25) som var mer opptatt av festing enn skolearbeid.

De får en ny sjanse.

Jan Olav, Kelly, Jakob og Maylen får plass i Pøbelprosjektet. Kurset retter seg inn mot skole- dropouts og tilbys gjennom NAV. Deltakerne må følge to regler: 1. Du må ikke komme for seint. Og 2: Du må være rusfri. Målet er å få ”pøblene” ut i arbeidslivet eller tilbake til skolen.

Ungdommene i gruppa har høyst ulike grunner til å være der – til sammen gir de et unikt bilde av vår tids ungdomsgenerasjon. Gjennom sterke individuelle historier kommer vi nærmere svarene på en av Norges største politiske utfordringer: En av tre ungdommer slutter på videregående skole, noe som ofte får store, negative konsekvenser for den enkelte.

Jan Olav, Maylen, Jakob og Kelly er portrettert med varme, oppriktighet og håp. Publikum vil være med dem i både vanskelige og lykkelige øyeblikk. Gjennom nære portretter får vi innblikk i hvordan ungdommene lykkes eller mislykkes i å endre oppfatning om seg selv og hva de er i stand til å oppnå. Og hvor stor betydning det kan ha at noen forteller deg at du er god nok.

Pøbelfilmen facebook
Pøbelfilmen twitter


Regissør Kari Anne Moe har tidligere blant annet laget kinodokumentaren Til ungdommen.
Fuglene er et forholdsvis nystartet produksjonsselskap bestående av Gudmundur Gunnarsson og Kari Anne Moe. Moe har i tillegg til sin regissørerfaring tidligere vært produsent i produksjonsselskapet Sant & Usant. Med seg har de også produsent Therese Naustdal som har bred erfaring fra filmbransjen, blant annet som linjeprodusent på både Oslo, 31. August og Blind. Les mer om filmen her.Pøbler Trailer from Fuglene on Vimeo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.