mandag 28. desember 2015

Lydhør - gratis app for folk med lesevansker av alle slagMed appen Lydhør kan alle med lesevansker høre lydbøker på smarttelefon og nettbrett – når og hvor de vil. Du kan lytte til bøkene ved å strømme eller ved å laste dem ned til telefon eller nettbrett. Lydhør er gratis.

Det er NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek) som står bak appen.

Lydhør for iOS (iPad, iPhone og iPod) - iTunes
Lydhør for Android - Google Play


Alle som strever med å lese kan låne, enten det er svekket syn, dysleksi, eller andre funksjonsnedsettelser som gjør lesing vanskelig.

Dette må dokumenteres av fagperson som lærer (i grunnskole eller videregående skole), lege, sykepleier, synspedagog, ergoterapeut, logoped eller synskontakt.

Blinde og svaksynte som er registrert i Norges Blindeforbund trenger ikke dokumentasjon.

Skoler som har elever med lesevansker kan registreres som låner gjennom en kontaktperson. Lærere, spesialpedagoger og PPT-ansatte kan attestere ved innmelding av enkeltelever. Foresatte må signere hvis elevene er under 18 år.

5 kommentarer:

 1. Jeg har nyttet NLB sitt bibkiotek i flere år nå og har bare positive erfaringer. Jeg har lånt både studielitteratur innen pedagogikk og spesialpedagogikk, faglitteratur, skjønnlitteratur for voksne og barnebøker - alt som lydbøker.

  SvarSlett
 2. Så bra - vi har flere elever hos oss som kan ha god nytte av Lydhør. Fint å høre at det virker som det skal.

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Hei Martin! Ramla over bloggen din via twitter. Fint at du gjør reklame for Lydhør men kan ikke se noe sted at du omtaler hvem som står bak appen; nemlig NLB (Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek). Nå kan det NESTEN se ut som at NLB er under Blindeforbundet, men siden 1989 er vi under Kulturdepartementet. Dette kommer jo fram hvis man klikker på linkene, men likevel. Mvh en av de ansatte på NLB. Eli Frisvold

  SvarSlett
 5. Takk for info. Jeg oppdaterer innlegget med en gang!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.