søndag 17. april 2016

Nyskolen vant grunnskolens tegnekonkurransen om Oslo i framtida!


Elevene i Rød gruppe på Nyskolen vant grunnskolens tegnekonkurransen om Oslo i framtida! Premien er en dag på Tusenfryd for hele klassen. Og det var ordfører Marianne Borgen som delte ut premien.

Elevene på Nyskolen går ikke i tradisjonelle klasser, men i aldersdelte grupper. Rød grupper er elever fra 4., 5. og 6. klasse. Både lærere og elever er meget stolte over å ha vunnet konkurransen!

Seremonien fant sted i borggården utenfor rådhuset søndag 17. april.

Juryens kommentar til vinnerne:

Det var mange flotte innkomne bidrag i år og juryen er meget imponert over det store engasjementet som har vært rundt om på Oslos skoler. Vinnerne har alle løst oppgaven og tema for tegnekonkurransen: "Oslo i framtiden - hvordan tror dere byen vår vil se ut om 50 til 100 år?" - på en veldig innovativ, kreativ og original måte. Samtidig er det tydelig at dagens barn - som selv er fremtiden setter et viktig fokus på nye mulige realistiske oppfinnelser knyttet til ulike fremtidige samfunnsutfordringer, klima og miljø.
  • Skoleklassen har samarbeidet om et fellesprosjekt og levert en svært gjennomtenkt oppgave.
  • Tegningen forteller historien om hvordan Oslo har forandret seg fra generasjon til generasjon på en veldig fantasifull, leken og positiv måte: Bestemor svarer barnebarn – dialogen er kjernen av tegningen, Oslo har totalforandret seg til en by som ligger under vann.
  • Klassen har brukt fine materialer sånn som pastellkritt og collage teknikk på papp og papir.
  • Historien bygger rundt et bilde som ligger sentralt i tegningen og blir omkranset av fantasifulle bygninger.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar