onsdag 25. mai 2016

Teach With Movies: Arbeidsdokumenter og undervisningsopplegg basert på film - både fiksjon og fakta


Lesson Plans and Learning Guides based on more than 425 feature films. 


Teach With Movies er et nettsted der du finner arbeidsdokumenter og undervisningsopplegg knyttet til film. 

Mange bruker film i undervisningen, men mangler gode opplegg knyttet til filmene. På Teach With Movies finner du arbeidsdokumenter, guider og undervisningsopplegg knyttet til filmer, både fiksjon og fakta, innenfor de fleste emner.


Det er lett å finne fram blant alle filmene og oppleggene. Selv om oppleggene baserer seg på andre læreplaner enn våre egne, er det lett å oversette til norske forhold. Dessuten fungerer det som en solid oversikt over filmer som egner seg godt til undervisning.

Teach With Movies is the premiere site on the Internet showing teachers how to create lesson plans using movies and film to teach social studies, English, Science, Health, and the Arts.

Under hver "overskrift" finner du opplegg knyttet til ulike fag. Nettstedet dekker hele skoletiden, fra barneskolen og opp til høyere utdanning.

På norsk er Skolekino et godt alternativ. Her finner du studieark til en rekke filmer. Studiearkene er pedagogiske opplegg til filmer som er aktuell å bruke i undervisningen og som skolekino. Det blir laget opplegg til forskjellige klassetrinn, inkludert barnehager og videregående skoler. Undervisningsmaterialet gir informasjon om selve filmen, tematisk bakgrunnsmateriale og forslag til spørsmål og oppgaver. Du kan søke på filmtitler, klassetrinn, fag og tema for å få forslag på filmer som kanskje er akkurat den du er på jakt etter.

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.