tirsdag 9. august 2016

Cyberkaff i Oslo: Hvordan kan omvendt undervisning påvirke elevers matematiske forståelse?


Cyberkaff har til nå vært en mailliste og serie med webinarer om ed-tech og undervisning, startet av fem kollegaer ved NTNU og driftet siden den gang av Jørgen Sørlie Yri fra samme institusjon. Nå skal de teste en kveld med Cyberkaff live, en kveld i Oslo, i håp om å skape en møteplass. 


- Vi har stilt oss noen grunnleggende spørsmål, som vi kontinuerlig forsøker å finne nye svar på: Kan teknologien bidra til å endre vaner, også innen undervisning? Hva er genuint nytt, og hva er bare gammalt nytt, framført på nytt? Hvilke muligheter og hindringer vil økt bruk av digitale hjelpemidler i undervisningen medføre? Hva kan vi lære om kommunikasjon og endring fra andre sektorer, fjernt fra akademia? Hva funker og hva funker ikke? skriver Jørgen Sørlie Yri i en epost.


Her er invitasjonen:

Hvordan kan omvendt undervisning påvirke elevers matematiske forståelse?
Etter fem år med webinarer om ed-tech og undervisning er det på tide å møtes ansikt til ansikt. Derfor arrangerer vi endelig en Cyberkaff Live. Denne gangen i Oslo, og vi presenterer litt fersk forskning på et av de seinere åras buzzere innen undervisning, nemlig omvendt undervisning, også kjent som flipped classroom

Tommy Lykke Nordahl er realfagslærer ved Kjeller skole, i tillegg til jobben som redaktør for Mattemestern.no.

I vår leverte han masteroppgaven sin der han undersøkte hvordan omvendt undervisning påvirker elevenes matematiske forståelse. 


Hva mener vi med begrepet matematisk forståelse?


Hvorfor er omvendt undervisning et godt verktøy for å utvikle elevers matematiske forståelse?

21. september skal han fortelle oss om hva han kom fram til, samtidig som det blir muligheter for å diskutere, kommentere og til og med kverulere. Dette er relevant for alle som driver med undervisning, ikke bare for matematikklærere, selv om det selvsagt ligger litt ekstra i potten akkurat for dere.

Ta med en venn eller kollega og kom - arrangementet er gratis!

Når: Onsdag, 21. september - kl. 20.00 til 21.00

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar