tirsdag 2. august 2016

Gode nettserier om matematikk

NRK Super har flere serier som er fine supplement til undervisningen i matematikk. Jeg fant først denne oversikten på bloggen UndervisningstipsAlle seriene er tilgjengelig via NRK:

Tellekorpset (NRK Super)
Tellekorpset gir barna inspirasjon til å utforske tallenes verden! Tellekorpset fra NRK Super gir barna inspirasjon til å utforske tallenes spennende verden! Syv unge programledere leker seg med tall og telling, mengder og størrelser. Hver dag utforsker de dagens tall. Serien presenterer alle tallene fra 1 til 10 - et tall per epsiode.


Denne serien er lagd av NRK og handler om Dragen Kosinus som spiser tall han ikke får lov til å spise. Det gjør at han havner i trøbbel og at han trenger hjelp fra sin matematikkglade venn Solveig.

Solveig og Kosinus lurer på hva sannsynlighet er. Hvor stor sjanse er det for at Stuntbamsen Nansen treffer en liten stol på en stor plen? Og Solveig satser penger på at hesten Pondus kommer til å vinne. Hittil er 4 sesonger tilgjengelig.

MK-X (NRK Super)
Følg med barna i denne serien når de må løse matteoppgaver på en annerledes måte - både på egen hånd og med hjelp fra mattesentralen MK-X. Hver episode tar for seg ulike matematikkproblemer som barna Helene, Helge, Mirja og Markus løser ved hjelp av ungdommene de tilkaller i mattesentralen.

Serien ble kåret til beste barne- eller ungdomsprogram under Gullruten 2015. 
Hittil er 2 sesonger tilgjengelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.