torsdag 20. oktober 2016

Undervisningsopplegg: "De modigste jeg vet" - nettserie om psykisk helse


De modigste jeg vet er en ny nettserie om psykisk helse beregnet på skolen. Det er organisasjonen Sommerfugleffekten som står bak opplegget. Opplegget består av seks videoer med tilhørende undervisningsopplegg i form av refleksjonsspørsmål.

Det er en øvelse i å tørre å by på seg selv. Gjennom enkle teknikker og verktøy kan barn og voksne trene seg opp til det viktigste av alt - å uttrykke egne følelser.

Disse seks episodene, der unge mennesker byr på seg selv og forteller sin historie, åpner for dialog og samtale i klasserommet om vanskelige tema. Dermed kan dette være en god måte å trene seg opp på å få et språk og utløp på hvordan vi har det, hvordan vi kan se og ta vare på hverandre. Alt dette er kun en treningssak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Episode 1: Mobberens perspektiv
Ruben og Marius er idag kompiser, men slik har det ikke alltid vært. Marius var en av de som mobbet Ruben. Hør deres historie om det viktige vendepunktet vi alle kan lære noe av.

Her finner du refleksjonsspørsmålene knyttet til episoden.
Episode 2: Fosterhjem
Kathrine kommer fra et hjem med omsorgssvikt, og da hun var 14 år ønsket hun å flytte i fosterhjem. I dag driver Kathrine egen organisasjon for å hjelpe andre unge.

Her finner du refleksjonsspørsmålene knyttet til episoden.
Episode 3: Spiseforstyrrelse
Hilde forteller om det å ha spiseforstyrrelse, hva som utløste det og hva som har hjulpet henne tilbake til et godt liv. Hør historien som Hilde formilder sterkt og rørende.

Her finner du refleksjonsspørsmålene knyttet til episoden.
Episode 4: Høysensitiv i turbosamfunn
Ida-Michelle var bare 15 år da hun møtte veggen. Å være høysensitiv er veldig utfordrende i et samfunn som har stort press og høyt tempo. Hør historien til Ida-Michelle som ikke taklet dette.

Her finner du refleksjonsspørsmålene knyttet til episoden.
Episode 5: Omsorgssvikt
Vilde er kun 11 år gammel når moren dør av kreft. Da flytter hun og søsteren til en alkoholisert far. Vilde blir den 'voksne' og må ta vare på seg selv og søsteren. Hør den sterke historien og konsekvensen av å ikke bli sett og hørt.

Her finner du refleksjonsspørsmålene knyttet til episoden.
Episode 6: Å tørre å være seg selv
Hvem er vi? Hvordan finner vi ut hvem vi egentlig er? Hva vil det si å være seg selv? Hvorfor kritiserer vi av og til de som er modige og skiller seg ut, med å være den de er? Og hva hvis det er tabu, privat eller flaut?

Her finner du refleksjonsspørsmålene knyttet til episoden.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det er Inger Lene Stordrange og Silje Marie Strandberg som står bak organisasjonen Sommerfugleffekten. De driver med formidling av personlige historier gjennom undervisning, dokumentar, nettserier og filmsnutter. Fokus er psykiatri, tabubelagte tema, undervisningstilbud til skoler, helsevesen og bedrifter.

Følg Sommerfugleffekten på Facebook!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.