søndag 29. januar 2017

Boktips: "Fortellemagi" av Jørgen Moltubak


Den nye boka til Jørgen Moltubak heter Fortellemagi. Kunsten å bruke fortellinger i formidling (Gyldendal Akademisk, 2017). Det er en bok for deg som ønsker å utvikle ferdigheten din i å skape fortellinger. Som lærer er kanskje akkurat den evnen noe av det viktigste du har. Det er et håndverk alle lærere bør mestre godt. Denne boka er i så måte et godt verktøy å ta i bruk for å bli bedre.

- Å fortelle, å lytte til fortellinger og å skape fortellinger er både noe hverdagslig og et fag, skriver Moltubak i forordet.

Boka er ment å gjøre deg tryggere på fortellehåndverket, og viser deg hvordan du bruker fortellinger for å informere, underholde, engasjere og overbevise. Det er en praktisk bok med mange gode eksempler.


I de fire første kapitlene skriver forfatteren generelt om hva fortellinger er. Han analyserer fortellingens bestanddeler og viser hvilke ingredienser man trenger for å lage en fortelling. Han tar oss også med gjennom arbeidet med å skape en fortelling, trinn for trinn. I det siste kapitlet kan vi lese praktiske eksempler på bruk av fortellerhåndverket i ulike sammenhenger.

Han har også lansert en ressursside for boken, som du finner her.

- Som alle illusjonister vet, for at tryllekunstnerens triks skal skape magiske øyeblikk for publikum, kreves det solid håndverk og mye trening, skriver forfatteren. Å mestre fortellerkunsten er like magisk. Anbefales!

Boka blir lansert på Teaterkjeller’n i Oslo torsdag 9. februar kl. 1900. Arrangementet er gratis.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jørgen Moltubak er utdannet litteraturviter og lektor fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet som lektor og skoleleder i en årrekke, og er gjesteforeleser i klasseledelse på lærerutdanningen ved flere Høgskoler. Dette er hans tredje bok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.