søndag 19. februar 2017

Gjesteblogg: Master i skoleledelse på NTNU - nå er det din tur! Av Eirik J. Irgens


Master i skoleledelse på NTNU - nå er det din tur!
Av Eirik J. Irgens


I uka som gikk hadde jeg gleden av å undervise sammen med Thomas Dahl på vårt deltidsstudium Master i skoleledelse her på NTNU i Trondheim. Thomas er en av mine dyktige kolleger i SKULE, faggruppen for Skoleutvikling og utdanningsledelse.

Temaet denne gang var "Internasjonale perspektiver på ledelse".

Thomas og jeg tok for oss hva som kjennetegner hovedretningene innen organisasjon og ledelse, hva forskning på ulikheter i nasjonale kulturer kan fortelle oss og hva som er spesifikt med Norge og Norden. Vi drøftet også sammen med deltakerne hvordan ulike ideer om ledelse/styring kan utfordre og skape problemer i en nordisk kontekst med de forventninger som her finnes til medvirkning og dialog (noe vi også prøver å leve opp til i vår undervisning).

Videoklippet fra gruppediskusjonene viser hvordan deltakerne kopler problemstillinger og teoretiske perspektiver opp mot reelle eksempler.

Nå gjenstår bare en samling før de skal i gang med å skrive masteroppgaven. Neste år står de med et vitnemål fra NTNU i handa!

Interessant? Vel, nå har også du muligheten!

Søknadsfrist er 1. mai.

All nødvendig informasjon finner her.

Du kan også kontakte bente.sellereite@ntnu.no eller kjell.halvorsen@ntnu.no.

Her kan du forresten lese hvordan tidligere studenter evaluerer SKULEs masterstudie (NOKUTs studiebarometer). Der troner Master i skoleledelse helt i toppen blant ledelsesstudier.

NB: Du må ikke nødvendigvis ha en lederstilling for å ta dette studiet – lærere og andre utøver også ledelse i mange ulike situasjoner. Se hva DuFour og Marzan skriver:

"Enhver inspektør, rektor og lærer er i en lederposisjon. Ikke spør deg selv om du leder. Det gjør du. Ikke spør om du gjør en forskjell. Det gjør du. Spørsmålet er; ‘Hvilken leder vil du være, og hvilken forskjell vil du bidra til?"

Ses vi til høsten?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eirik J. Irgens er utdannet lærer med hovedfag i pedagogikk og med doktorgrad i organisasjonsendring, og arbeider på NTNU som professor i utdanningsledelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.