lørdag 25. mars 2017

Boktips: "Det er ord bak bokstavene!" av Lisbeth Iglum Rønhovde og Åsne Midtbø Aas


Dette er en bok jeg har ventet på! "Det er ord bak bokstavene!" (InfolitenBOK, 2017) er en håndbok om dysleksi for ungdom skrevet av Lisbeth Iglum Rønhovde og Åsne Midtbø Aas. Den er nydelig illustrert av Mads Johan Øgaard.


Det er en lettlest bok for barn og unge om å ha dysleksi. Den burde ligge lett tilgjengelig på alle skoler. Kunnskap om dysleksi i hele personalet er nødvendig for å kunne gi denne elevgruppa den hjelpen de trenger.

- Det er et stort behov for informasjon om dysleksi. Særlig viktig er det at barn og unge selv kan lese gode forklaringer, slik at de kan leve godt med sine lese-og skrivevansker. Vi håper også at boka blir lest av assistenter, lærere og foreldre, sier Åsne Midtbø Aas, medforfatter og pedagogisk rådgiver i Dysleksi Norge.

Selv om dette først og fremst en håndbok om dysleksi for barn og unge, passer den godt for de som har diagnosen selv og for medelever, venner, søsken og annen familie.


Boka er også fin for lærere, assistenter og andre fagpersoner som raskt vil sette seg inn i det viktigste rundt dysleksidiagnosen.

Dette er en tilrettelagt bok med enkel tekst. Den har også rikelig med sitater fra unge med dysleksi, som forteller om hvordan de har det i hverdagen.

Det var Lisbeth Iglum Rønnhovde som tok initiativ til boka. Hun er pedagogisk-psykologisk rådgiver i Hobøl, Skiptvet og Spydeberg. Boka er gitt ut i faglig samarbeid med Dysleksi Norge. 

Dette er bok nummer 4 i serien "På baklomma" fra InfolitenBOK, som gir ut håndbøker for barn og unge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.