søndag 16. juli 2017

Skole på hjul: Solcelledrevet PC-Lab på hjul


Ideen om en solcelledrevet buss med PC-Lab er enkel og genial. Siden 2012 har bussen sørget for grunnleggende datautdanning for fattige barn og unge i Chitradurga-distriktet i den sørlige delen av India.

Fr. Maria Julian er direktør for Chitra Don Bosco (Centre For Human Intervention And Training In Holistic Rural Action), en organisasjon som jobber for en bærekraftig måte å selvstendiggjøre marginaliserte kvinner, barn og unge. Han har utstyrt bussen med bærbare datamaskiner, entusiastiske barn og dyktige lærere. Siden 2012 har bussen hver dag tatt runden i 
Chitradurga-distriktet og sørget for at fattige også får tilgang på grunnleggende datakunnskap.

Fattige barn og unge, både i byene og i utkantstrøk, har ofte ikke sett en datamaskin, og hvertfall ikke prøvd hvordan de virker. Da blir det vanskeligere for dem å klare seg i en digital verden. Det er dette Julian ville gjøre noe med. Barn og unge mellom 6 og 18 år benytter seg av tilbudet i bussene. Dessuten er bussen en etterlengetet bonus for elever som går på skoler der det er svært få datamaskiner.


I løpet av en dag underviser lærerne på bussen flere grupper med elever. De reiser rundt og henter barn som ikke går på skole. Og de besøker skoler der det er få eller ingen datamaskiner. 

Ved hjelp fra selskapet SELCO har de plassert solcellepanel på taket på bussen. På den måten skaffer de nok strøm til å drive datamaskinene og er ikke avhengig av batterier eller generator. Barna lærer selvfølgelig også hvordan solceller fungerer.

Følg ScooNews på Facebook

Følg ScooNews på Twitter

I denne videoen ser du hvordan opplegget fungerer i prakis:Dette innlegget er basert på innlegget Fr Maria Julian: Imparting computer education to underprivileged children in a self-sustainable bus, publisert på ScooNews 1. juli 2017. Innlegget er en av flere saker om lærere som gjør en fremragende jobb; Teacher Warriors,i India. Innleggene er skrevet av Parvathy Jayakrishnan.

Foto: ScooNews / India's Most Preferred School News Network

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.