torsdag 6. juli 2017

Undervisningsopplegg: Hvordan bygge en Da Vinci-bro


Denne geniale konstruksjonen lagde Leonardo Da Vinci på slutten av 1400-tallet. Den er like genial i dag. Dessuten er den lett å bygge.

Du kan bygge den i mange ulike størrelser. Jeg anbefaler å først bygge en modell, for så å bygge en bro i stor versjon. I videoene under ser du hvordan prinsippet fungerer.

Det geniale med broen er at du ikke trenger spiker, skruer, lim eller annet festemateriale. Den kan enkelt settes opp og den kan enkelt plukkes ned. 

Vitensenteret: Hvordan bygge Leonardos bro.

Leonardo Da Vinci kalte konstruksjonen for "trygghetsbroen". Den var lett å frakte for både folk og militære. Med broen kunne de lett kunne komme seg over elver eller andre hindringer.

I 2001 åpnet kunstneren Vebjørn Sand Da Vinci-broen i Ås kommune. Det var en del i hans Da Vinci-prosjekt. Da Vinci-broen er en gangbro, og ligger i Nygårdskrysset i Ås kommune over E18. Broen er 108 meter lang.
7 kommentarer:

 1. Så himmla brilliant ! :)

  SvarSlett
 2. Dette må være noe for enhuus

  SvarSlett
 3. Når ble bruen designet?

  SvarSlett
 4. Er dette et sted for alle ?
  dette er lit rart men den siste kommentaren kom fra 2019
  og dette året er 2021

  SvarSlett
 5. jeg kan lit om broer viste dere at nesten 70% av alle broer i verden er lagd av jern stanger under asfalten kan dere noe kan dere svare ja dere er fra 2019

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.