lørdag 4. november 2017

Bli med på Redd Barnas nasjonale "Forstyrringsuke"!


Redd Barnas nasjonale "Forstyrringsuke" arrangeres 4. til 12. november.

Redd Barna lanserer nytt undervisningsopplegg, tapetserer Norge med barn og unges ønsker, og utfordrer ordførere. Det vil være arrangementer og aktiviteter fra nord til sør i de neste dagene. Se hva som skjer i nærheten av deg, bli med og si "Jeg er her" for barn der du bor!


Redd Barna sin "Jeg er her"-nettside finner du verktøy til hvordan du kan bidra til å forebygge på alle arenaer der barn er.

Barnerettsfrokosten markerer starten på Redd Barnas nasjonale "Forstyrringsuke", der de setter fokus på seksuelle overgrep mot barn. Det blir arrangementer over hele landet i løpet av uken.

Barnerettsfrokosten "Hvorfor og hvordan snakke med barn om seksuelle overgrep?" streames her.

Redd Barna lanserer også 
et nytt undervisningsopplegg for 5.-7.klasse:

#JegErHer undervisningsopplegg for barn på 5.-7. trinn


Undervisningsopplegget varer i to skoletimer. Det består av to filmer og et samtaleverktøy med informasjon om forberedelser og etterarbeid, og forslag til diskusjonsspørsmål og forklaringer, samt råd om hvordan møte og følge opp barn som forteller om overgrep.

I Forstyrringsuka vil Redd Barna fortsette å utfordre ordførere og politikere landet rundt til å sikre handlingsplaner i sine kommuner og at alle skoler og barnehager har beredskapsplaner.

Forebygging og bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn må settes i system, på alle arenaer der barn er. Voksne som møter barn i sitt arbeid må ha nødvendig handlingskompetanse. Barn og unge må få kunnskap om seksuelle overgrep og om retten til å sette grenser. Bli med og utfordre din ordfører og politikere!

Her finner du oversikt over alle arrangementene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.