onsdag 6. desember 2017

LearnLab: En digital plattform for å skape og dele undervisningsopplegg for dypere læring


LearnLab er en digital plattform for å skape og dele undervisningsopplegg for dypere læring. Plattformen er gratis og legger stor vekt på interaksjon, aktivitet og medskaping. Målet er å bidra med teknologi som gjør lærere og elever til produsenter mer enn bare konsumenter.

Jarl Inge Wærness er content director hos LearnLab. Han sier:

- Vårt pedagogiske utgangspunkt er progressiv pedagogikk der vi viderefører det beste av John Deweys og Erling Lars Dales filosofi, og ser dette opp mot den generelle delen av læreplanen og Ludvigsen-utvalgets ideer om fremtidens skole.

- Den norske skolen er i verdensfronten når det gjelder progressiv pedagogikk representert gjennom den generelle læreplanen. Vi møter stadig vekk lærere som i enda større grad ønsker å fronte en slik pedagogikk i sin praksis. Vi ønsker å utvikle teknologi som stimulerer til en undervisning som i enda større grad legger vekt på kreativitet, åpne spørsmål, tid til å tenke, aktive elever, kort sagt: dypere læring.

- LearnLab er, sammen med professor Andy Hargreaves, initiativtaker til Atlantic Rim Collaboratory (ARC), der 10 utdanningssystemer sammen utforsker mulighetene for å utvikle en utdanningspolitikk som tar mer hensyn til det brede utdanningsmandatet som skolen faktisk har. ARC ønsker å flytte fokus fra øving på prøver og standardiserte tester til å forberede elevene på livet. I Norge og Danmark driver vi et nettverk bestående av kommuner, skoler og barnehager kalt Deep Learning Society (DLS). Nettverket består av 200 skoler og barnehager der vi sammen utforsker og deler konkrete praksiser.

Fordeler med LearnLab er mange:

 • Kunne involvere elevene mer i undervisningen ved bruk av digital teknologi
 • Tilgang til kvalitetsinnhold – både for lærere, skoleledere og skoleeier
 • Kunne planlegge undervisning ved å ta i bruk og tilpasse andre læreres undervisningsopplegg
 • Elevene kan delta aktivt og produsere innhold til undervisningen live
 • Muligheter for å justere underveis
 • Bruke teknologi slik at den bidrar til dybdelæring, i stedet for kun konkurranser, quiz og overflatelæring
 • Gir skoleledere mulighet til å modellere dypere læring 
 • Passer for lærende møter – med lærere, skoleledere og politikere


LearnLab er svært enkelt å bruke. Det er bare å registrere seg på learnlab.net med e-postadressen din og så er du i gang! Verktøyet fungerer glimrende også på nettbrett og smarttelefoner.


Følg LearnLab på Twitter og Facebook.

2 kommentarer:

 1. Jeg ser at alt innholdet i learnlab har copyright, og dermed stimuleres det ikke til deling og gjenbruk. Her burde en bruke Creativ Commons-lisensiering av innhold. Jeg lurer også på om jeg kan ta med innholdet jeg og elever legger inn, og hvordan personvernet til meg og elever ivaretas.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk du noensinne svar på spørsmålene...?

   Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.