mandag 21. mai 2018

Podcast: Rekk opp hånda! Ep. 11: Om yrkesfagenes mange muligheter - med Kjell Ove Hauge


2018 er yrkesfagenes år. Janne og Martin får besøk av rektor på Kuben vgs, Kjell Ove Hauge. Vi snakker om yrkesfagenes mange muligheter og om hvilke fag det er mest rift om og hvor det er stor etterspørsel i arbeidsmarkedet.- Jeg liker godt at Elevorganisasjonen har fått en så klar og tydelig stemme i Yrkesfagenes år 2018, sier Kjell Ove Hauge.

I denne episoden snakker vi om yrkesfagenes mange muligheter med rektoren på Kuben yrkesarena i Oslo. Hans forhold til elevene er utelukkende positivt.

- Vi må bli best på de type elevene vi får og ikke ønske oss andre elever, sier Hauge.

På landsbasis er det halvparten som velger studiespesialisering og den andre halvparten som velger yrkesfag. Men i Oslo er tallene for yrkesfag bare 25%.

- Vi må anta at spredningen av ungdom i Oslo er forholdsvis lik resten av landet, og da går vi glipp av en masse håndverkstalent i Oslo ved at vi ikke får pensa de inn på yrkesfaglig utdanning, sier Hauge.

- Det er også en geografisk fordeling på de som velger yrkesfag. Det viser seg at det er mer  på Oslo øst og Oslo sør, og det er heller ikke kun der talentene er. Så vi må nå Oslo nord og Oslo vest i større grad. Det har vi klart på Kuben når vi har oppretta litt nye spennende tilbud, sier han. Robotikklinja og dobbelkompetanse er gode eksempler.

Vi snakker om hvilke fag det er mest rift om og hvor det er stor etterspørsel i arbeidsmarkedet og litt om inntakssystemet til videregående skoler i Oslo.

Kuben videregående skole
Følg Kuben på Facebook
Rektor Kuben: Les bloggen til Kjell Ove Hauge
Menn dominerer de fleste yrkesfag - tall og fakta fra SSB
2018 blir yrkesfagenes år - Torbjørn Røe Isaksen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.