fredag 21. september 2018

10 nettsteder du kan bruke i engelsktimene


Her er en liste med 10 nettsteder du kan bruke i engelsktimene. Nesten alle nettstedene er gratis å bruke. Alle sidene byr på undervisningsopplegg, videoer, spill og ulike aktiviteter. De fleste har også tilhørende apper som er fine å bruke.

Switch Zoo Animal Games
Morsomt nettsted med mange fine aktiviteter som alle har fokus på dyr. Tilsammen er det 142 arter i dyrehagen. Her finner du spill, undervisningsopplegg, fakta om dyra, dikt og fortellinger.

National Geograpic Kids
Her finner du mange gode videoer om det aller meste som har med dyr å gjøre, i tillegg til faktasider om dyr og ulike spill. Nettstedet har som mål å lære barna om hvordan verden fungerer og hvordan elevene selv kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted. 

Into the Book
Her er fokuset på leseforståelsen. Opplegget tar utgangspunkt i: Using Prior Knowledge, Making Connections, Questioning, Visualizing, Inferring, Summarizing, Evaluating og Synthesizing.

Seussville
Dr. Seuss er jo kjent for mange, men ikke alle. Her er en god mulighet til å bli bedre kjent med den amerikanske forfatteren og illustratøren. Også her finner du filmer, spill og aktiviteter.

ABC'YA
Her finner du opplegg fra første klasse til femte klasse. Oppleggene er sortert etter klassetrinn. Det er de samme temaene for hvert trinn: letters, numbers, holiday, strategy og skills

Funbrain
Denne har opplegg for hele barnetrinnet. Her finner du spill og filmer, men også animerte lydbøker. Også her er det noen overordnede temaer: games, reading, videoes, playground og math zone.

PBS Kids
Denne siden fungerer best for de yngste elevene. Her finner du fargerike spill og animerte filmer.

Starfall
Dette nettstedet har ulike leseaktiviteter. De starter med bokstaver, får videre til ord og til lesing. I tillegg har de egne matematikksider. Passer best for de yngste elevene.

Storyline Online
Prisbelønt nettsted med fokus på høytlesing. Her finner du videoer med kjente skuespillere som leser høyt fra ulike barnebøker. Høytlesing er bra for barnas språkutvikling og språkforståelse. Når du leser lærer barna hva ordene betyr, og hvordan en historie er bygget opp.

Highlights Kids

Dette nettstedet sorterer aktivitetene slik: games, jokes, activities, explore, share, podcsts og apps. Under mottoet "children are the world's most important people" finner du mange og gode opplegg fiks ferdig for bruk i klasserommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.