mandag 3. september 2018

Podcast: Rekk opp hånda! Ep. 22: Heldagsskolen med Audun Lysbakken


- Heldagsskolen er rett og slett en skoledag bedre tilpasset det livet folk i dag lever, sier Audun Lysbakken. Den skal gi rom for en mer praktisk, variert og kreativ skoledag. Men hva innebærer det egentlig? Audun Lysbakken kommer til oss for å snakke om heldagsskolen og skolepolitikk. Hør episoden her:- Det er på tide at vi samler oss om et alternativ. Om en heldagsskole med en mer variert skoledag, med økning i antall lærere i skolen og med blikk for skolens helhetlige utdannings- og danningsoppdrag, skriver Audun Lysbakken i en kronikk i Dagbladet.

Ett av argumentene mot heldagsskole er at skolefolk ikke orker enda en reform. Et annet er at det blir en institutionalisering av barndommen. Et tredje er den såkalte "høyrekolen" som heller vil ha mer fag inn på timeplanen.

Men er det nødt til å bli sånn? Og hvorfor blir det så høy tempratur når politikere og skolefolk skal diskutere dette? Dessuten er ikke diskusjonen om skoledagen etter hvert skal bli lengre, men hva skoledagen skal inneholde.

Vi diskuterer skolepolitikk med vekt på heldagsskolen, hva den skal inneholde og hvordan den skal organiseres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar