tirsdag 23. oktober 2018

10 nettsteder du kan bruke i kunst- og håndverk


Her er 10 nettsteder du kan bruke i kunst- og håndverk. Her finner du både god informasjon og gode undervisningsopplegg. Til sammen dekker nettstedene under hele skoleløpet. Lykke til!

Takk til Anne Marte N. Sandnes for tipsene om Krokotak, Mrs. Brown's Art Class og Ung husflid!

Kunst-skapelig talt
Denne bloggen handler om kunst og håndverk som veien til kunnskap. Forskning viser at elever lærer mer når de ser på og skaper kunst i undervisningen. Det er Elin Daler som står bak bloggen.

- Med stor personlig interesse og engasjement for faget er jeg overbevist om at kunst og praktiske håndverksoppgaver kan være en bærebjelke for alle fag i skolen. Det skal være gøy å gå på skolen! La deg gjerne inspirere av det som deles her gjennom en praktisk-estetisk tilnærming til kunnskap.

Kunst fra verdens største og beste museer
Dette er ikke et nettsted, men et blogginnlegg med lister og linker til hvor du kan laste ned kunst fra verdens største og beste museer gratis. Museene har selvsagt kategorisert kunstnerne og kunstverkene slik at det blir lett å finne fram til akkurat det bildet, eller den kunstneren du er på jakt etter.

Infobilder tilbyr et bredt utvalg av sider for fargelegging, bilder og fotografier. Alt har blitt kategorisert i temaer som vanligvis brukes i grunnskolen. Sidene til å fargelegge er spesielt laget til bruk gjennom hele skoleåret.

Krokotak
Morsomt nettsted med mange ulike aktiviteter og oppgaver. Det meste handler om hvordan du kan lage figurer av papp og papir, og dekker egentlig flere fag. Alle oppgavene følges opp av en hvordan-gjøre-det-video. Enkelt og greit med andre ord.

Her finner du morsomme og fargerike opplegg og oppgaver som passer fra første til femte klasse:

- I think being an Art Teacher is the best job in the world! My young artists are encouraged to express themselves and have fun while exploring new materials and techniques.

Ung husflid er Norges husflidslag barne- og ungdomssatsinger. På nettsdiene til Ung husflid finner du blant annet oppskrifter og ideer til ting å lage.

Kunst og design i skolen er en interesseorganisasjon som skal ivareta design, kunst og håndverk i opplæringa. De har som målsetting blant annet:
  • å gi impulser til praktisk tilrettelegging og gjennomføring av faget i hele opplæringen
  • å stimulere barn og unges utvikling og personlige uttrykk gjennom skapende virksomhet og i møte med kunst, håndverk, design og arkitektur
  • å øke forståelsen for verdien av å se kreativitet og kunnskap i sammenheng.

Forskerfrø: Flerfaglig undervisningsopplegg i teknologi og design
Kunst og kultursenteret, Matematikksenteret, NAFO og Naturfagsenteret har laget en serie undervisningsopplegg i teknologi og design. Undervisningsoppleggene er flerfaglige og dekker kompetansemål fra naturfag, kunst og håndverk og matematikk.

Artige tips til KH-timen 
Her finner du et knippe praktiske oppgaver rettet mot kunst og håndverksfaget i barneskolen. Det er 155 oppgaver fordelt på til sammen åtte hefter. Som et tillegg kan man tegne et abonnement for full tilgang til alt innhold på nettsidene, blant annet 115 veiledningsfilmer. Det finnes oppgaver for både småskolen og mellomtrinnet. Oppgavene er først og fremst ment som en førstehjelp til alle lærere som underviser i kunst og håndverk uten at de føler de har den rette kompetansen i faget.

Kunst- og kultursenteret
Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringa er underlagt Nord universitet. Målet er å bidra til økt kvalitet i kunst- og kulturfagene i barnehagen og grunnopplæringen. Nord universitet skal bidra til engasjement for fagene og for økt interesse for opplæring i kunst- og kulturfag. Her finner du informasjon og undervisningsopplegg som dekker hele skoleløpet.

Bonus:

Her finner du en rekke ressurser til kunst- og håndverksfaget sortert på emner som arkitektur, bilde, design, leire, metall, tekstil og mange andre.

Foto: Pxhere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.