lørdag 13. oktober 2018

10 YouTube-kanaler du kan bruke i klasserommet


Her en liste med 10 veldig gode YouTube-kanaler som du kan bruke i klasserommet og i planlegging av undervisning. Video kan være et kraftig pedagogisk verktøy. Derfor er det så viktig å vite hvor du finner de aller beste. Her er 10 tips til gode YouTube-kanaler:


Forskerfabrikken
Gjennom 9 veiledningsfilmer gir Forskerfabrikken en fantastisk verktøykasse til deg som lærer. Her får du tips og triks til hvilke forsøk du kan gjøre til ulike omeråder i læreplanen. Fabrikksjef Hanne Finstad gjennomfører forsøkene sammen med en gruppe elever, i tillegg får du nyttig informasjon om hvordan du kan tilrettelegge for et mer praktisk undervisning. Les også fabrikksjefens fagblogg.

Lærer Ingrid (engelsk)
På denne YouTube-kanalen forteller lærer Ingrid om grammatikk, ordklasser, tips for å lære bedre og alt mulig annet. Hun ønsler å snu klasserommet opp ned og flytte tavleundervisnga ut av klasserommet og inn på mobiler, ipader og datamaskiner. La elevene lære i ro og fred, og gi dem oppgaver når de er tilbake i klasserommet og du kan veilede dem.

American Museum of Natural History
Denne kanalen inneholder blant annent den glimrende “Known Universe”, en 6-minutters video som viser en reise fra Mount Everest og lengst ut i det observerbare universet. American Museum of Natural History er en av verdens fremste vitenskapelige og kulturelle institusjoner. Her finner du en rekke gode filmer innen mange ulike temaer.

Bad Astronomy
Bad Astronomy handler om astronomi, rommet og vitenskap. Videoene er laget av Phil Plait, som er astronom og forfatter. Han mener at vitenskapen er den beste måten å forstå universet på. Mange spennende videoer!

Minute Physics
Rett og slett mange videoer som handler om å få folk til å lære fysikk.

NASA Television
NASAs oppdrag er å utforske fremtiden i romforskning, vitenskapelig funn og luftfartsforskning. På denne kanalen utforsker de grunnleggende spørsmål om vår plass i universet.

Numberphile
Videoer og tall - enkelt og greit fra Brady Haran.

Sick Science
Mange videoer og kule eksperimenter fra Steve Spangler

SpaceLab
Kan planter overleve jorden? Kan proteiner som er observert i verdensrommet avsløre mysteriet om hvor alt kommer fra? Sånne, og like kompliserte spørsmål prøver de å besvare på SpaceLab. Kanalen er laget av Google og Lenovo i samarbeidet med Space Adventures, National Aeronautics and Space Administration (NASA), the European Space Agency (ESA), and the Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).

Veritasium handler om vitenskap og ingeniørkunst. Her finner du eksperimenter, intervjuer med eksperter og kule forsøk.

Les også:
200 Free Kids Educational Resources: Video Lessons, Apps, Books, Websites & More - her finner du over 200 ressurser; nettsteder, videoer, apper, lydbøker, fremmedspråk + litt til.

Foto: Pixabay.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.