mandag 15. oktober 2018

Podcast: Rekk opp hånda! Ep. 28: Aktivitetsskolen med Cristine Innvær Andersen


Cristine Innvær Andersen er baseleder på Aktivitetsskolen på nystartede Fernanda Nissen skole i Oslo. Der har de satsa ekstra på at AKS skal være et godt tilbud for barna. Hun kommer til oss for å prate om hvordan de jobber for å lage gode aktiviteter for barna etter skoletid. Hør episoden her: - Mange tror at AKS eller SFO er et slags oppbevaringssted for barn, men det er det absolutt ikke, sier Cristine Innvær Andersen.

- En god aktivitetsskole har et godt samarbeid med skolen. Det er viktig å høre på barna, på hva de har lyst til å gjøre. AKS skal være morsomt, det skal være gøy. Det skal være lystbetont, elevene skal ha lyst til å være med på aktivitetene.

Derfor er medvirkning et viktig ord. Det er viktig å spørre barna om hva de har lyst til å gjøre. Og ikke gå via foreldrene, men heller informer foreldrene om hva barna liker å gjøre.

En godt AKS-tilbud, eller SFO-tilbud, handler om å ta barna på alvor. I denne episoden får du høre om hvordan de planlegger og organiserer aktivitetene etter skoletid på Fernanda Nissen skole i Oslo.

Og husk å feire 80-årsdagen til kopimaskinen mandag 22. oktober!

Hør alle episodene av Rekk opp hånda! her.

Foto: Privat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar