mandag 18. mars 2019

Podcast: Rekk opp hånda! Kontaktlærerrollen med Heidi Granberg


- Å være kontaktlærer er en fantastisk jobb, sier Heidi Granberg. Men vi har for liten tid og får ikke godt nok betalt. Bare tenk deg at du har personalansvar for tretti personer og bare 45 minutter avsatt i uka til å utføre jobben? Sånn er hverdagen til mange kontaktlærere. Hør episoden her:- Å ikke bli sett av læreren sin er forferdelig, sier Heidi Granberg. Det viktigste i jobben er å se elevene, selv om det ikke er mange nok timer i uka til å gjøre akkurat det.

- Kontaktlæreren får stadig fler oppgaver, stadig flere funksjoner. Vi har så mange oppgaver at tiden ikke strekker til, sier hun. Men understeker likevel at det først og fremst er en viktig jobb som kommer med mye ansvar.

- Å være kontaktlærer er en fantastisk jobb, sier Granberg. Du kommer tett på elevene og tett på foreldrene, og blir innlemmet i deres liv på både godt og vondt.

- Kontaktlæreren spiller en viktig rolle i et barns liv og i mylderet av diskusjoner om norsk skole og rekruttering av lærere, savner jeg at vi tør å snakke høyt om denne rollen og hvordan den har utviklet seg de siste årene, skriver Heidi Granberg i Dagavisen.

Vi snakker både høyt og tydelig om den viktige kontaktlæreren i denne episoden av Rekk opp hånda!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.