tirsdag 2. juli 2019

Lik Meg: en serie om popularitet og utfrysning


"Lik Meg" på NRK Super er en serie om popularitet og utfrysning. Det handler skadelig gruppedynamikk, om utestenging, blikking, baksnakking, ryktespredning – og annen mobbing. En serie om relasjoner på godt og vondt. Anbefales!

Serien handler om bestevenninnene Oda og Arin som går i syvende klasse, men så får Arin nye venner. Den er en rå og hjerteskjærende serie om mobbing, utestengelse og vennskap. De både sloss og baksnakker hverandre.

Den er mye mer kompleks enn det man forventer av en serie for 10-14-åringer. Eller det er kanskje er så kompleks og sammensatt å være ung i dag? Uansett er det en god serie som fortjener så mange seere den kan få.

– Jeg tror det er en menneskelig trang til å søke å heve seg opp til de som er populære sitt nivå fordi man er usikker. Når man er veldig ung er man gjerne usikker på hvem man er, og da føles det sikrere å være del av en gruppe med folk som regnes som populære, sier manusforfatter Anne Wisløff i et intervju med Dagsavisen.

Se begge sesongene av Lik Meg på NRK Super.

Les boka "Lik meg" av Anne Wisløff.

I podcasten Lærerrommet får du høre mer om temaet med forsker Selma Therese Lyng og regissør og manusforfatter Anne Wisløff fra serien. Hør episoden her:Les også: Har kjent på utenforskap

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar