mandag 14. oktober 2019

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 65: Å lykkes med det digitale klasserommet med Simen Spurkland


Hvordan skal vi lykkes med det digitale klasserommet? iPad og nettbrett i klasserommet er en het potet og mange har sterke meninger om den pedagodiske nytteverdien. Simen Spurkland har brukt iPad i undervisningen i en årrekke og er meget positiv:

- Dine egne kreative begresninger er de eneste begrensningene, sier han. I denne episoden av Rekk opp hånda ser vi nærmere på det positive med nettbrett i klasserommet og litt om det negative. Hør episoden her:


Simen Spurkland savner ikke tiden foran kopimaskinen. Digitale verktøy gjør at du kan strukturere arbeidet på en forutsigbar måte. En 14-åring er ikke på sitt mest strukturerte og oppgaven til læreren blir derfor å lage den strukturen så må til.

Selv om det er utfordninger med digitale verktøy, som med alle andre verktøy, er den pedagogiske effekten stor. Dessuten er det lettere og variere timene og tilpasse undervisningen.

--------------------------------------------------------
Simen Spurkland er lærer ved Vøyenenga ungdomsskole i Bærum der han er kontaktlærer og underviser i musikk og matematikk. Han holder foredrag, skriver kronikker og mener mye om skole og utdanning på sosiale medier. Han jobber på en såkalt 1:1-skole der alle elevene har en iPad. Det har han gjort i en årrekke.


Foto: Magnus Andersen / Både Og

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar