tirsdag 1. oktober 2019

Undervisningsopplegg: TV-aksjonen 2019


TV-aksjonen NRK 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Årets aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.


I samarbeid med Salaby fra Gyldendal har Care Norge laget et undervisningsopplegg som du fritt kan bruke. De er delt inn med opplegg for 1. og 2. klasse, 3. og 4. klasse, 5. til 7. klasse og ungdomsskolen. Oppleggene finner du her.

Det er både gøy, tverrfaglig og dekker flere kompetansemål i skolen – og det er som vanlig i forbindelse med TV-aksjonen helt gratis. Du trenger verken brukernavn eller passord.Årets aksjon heter "Nå er det hennes tur". Målet er at alle kvinner skal få tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt i samfunnet. Ved hjelp av TV-aksjonen vil Care løfte minst 400 000 flere kvinner ut av fattigdom.

- Gjennom de 400 000 kvinnene vi har direkte kontakt med kan vi nå ut til mer enn 1 500 000 mennesker. Det er dokumentert gang på gang at kvinner som får hjelp også hjelper sine familier, skriver Care i en pressemelding.

TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.


Foto: Care Norge - TV-aksjonen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar