mandag 4. november 2019

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 68: Vurdering i fagfornyelsen med Steffen Handal


Er det for mye fokus på vurdering i skolen i dag? Og vil fagfornyelsen bidra positivt eller negativt til god vurderingspraksis i fremtidens skole? I serien av våre spesialsendinger om fagfornyelsen, snakker vi denne gang om vurdering. Gjest er leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal. Hør episoden her:I fagfornyelsen har underveisvurdering kommet med som en del av de fagspesifikke læreplanene. Hensikten er å støtte opp under elevenes dybdelæring, motivasjon og mestring og dessuten tydeliggjøre progresjonen i læreplanen.

- Det er et kjempespennende grep, sier Steffen Handal, men også det av at god vurderingspraksis skal føre til lærelyst.

Sånn er det nødvendigvis ikke nå. Er det for mye fokus på vurdering nå?

- Nå er det for mye uheldig presetasjonspress, sier Steffen Handal. - Jeg tror at en del av det vi driver med når det gjelder vurdering bidrar til det. 

- Dessuten er det to diskusjoner som pågår; Den ene er hva forskriften og myndighetene sier at vi gjøre. Det andre er hvordan vi innretter vurderingen og hva vi gjør i tillegg, sier Handal. Noe av det myndighetene har gjort er veldig presultatorientert og veldig prestasjonsorientert og som kanskje trekker oss vekk fra å jobbe med lærelyst i klasserommet.

Lærerforkost
Dette er tredje episode der vi tar med oss mikrofonene ut av studio og ned på Gyldendalhuset og inviterer en interessant gjest til en matnyttig frokostsamtale om et tema som opptar oss alle for tiden, nemlig fagfornyelsen.

Neste lærerfrokost er fredag 6. desember klokka 08.15 - velkommen!

Episode 1: Vi snakker med Judith Klein om de tverrfaglige temaene i fagfornyelsen. Judith Klein er medlem i tverrfaglig gruppe i arbeidet med fagfornyelsen. Hør episoden her.

Episode 2: Vi snakker med Kathinka Blichfeldt om dybdelæring i fagfornyelsen. Kathinka Blichfeldt er lærer og forfatter av "Kontekst 8-10"-bøkene. Hun jobber ved Senter for Livslang læring. Hør episoden her.


Les også:
Fagartikkel: Vurdering som bidrag til dybdelæring. Av Lise Vikan Sandvik, NTNU.

Foto: Stian Bech Letessier / Både Og

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar