mandag 11. november 2019

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 69: Vold i skolen med Clemens Saers


Hvilket rettsvern har lærere? Clemens Saers ble nesten drept av en elev i klasserommet 2014. I de to påfølgende rettsakene hvor han krever at Oslo kommune skal ta ansvar som arbeidsgiver, har han stått helt alene. Clemens Saers forteller sin historie i denne episoden av Rekk opp hånda:
Har du opplevd å bli fratatt undervisningen i klasser på grunn av anonyme klager? Er du en av de 10% av norske lærere som hvert år blir utsatt for vold på jobb? Vi håper du hjelper oss å sette dette temaet på dagsorden. Clemens Saers kjører en ensom sak i rettsvesenet for å få arbeidsgiver til å ta ansvar, etter at han nesten ble drept i klasserommet. Dom i saken faller til jul.

Nå har det gått over fem år siden Clemens Saers ble angrepet av en elev i klasserommet. Gjerningsmannen ble dømt til seks måneders fengsel. Selv har Saers fått skader i halsen han må leve med resten av livet, i tillegg til posttraumatisk stressyndrom. Flashbackene fra klasserommet er fortsatt påtrengende.

2 kommentarer:

  1. Jeg har fulgt denne saken og er selv lærer som har opplevd mye utagerende og grenseløse elever de siste årene. Ber om at alle lærere støtter Clemens Saers også økonomisk. Så får vi bare håpe at han denne gangen vinner fram!

    SvarSlett
  2. Lærerstreik er et veldig sterkt virkemiddel. I USA har de nå i lengre tid fått gjennom viktige saker ved hjelp av ville (ulovlige) streiker. Lærerstreikene i USA sprer seg og virker!
    Vi ønsker oss alle et trygt skolemiljø, med nok ressurser til å skape det. Og trygghet for å si fra på skarpen hvis det skjer noe galt.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.