mandag 9. desember 2019

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 73: Fagfornyelsen - hva nå? med Bjørn Bolstad


Gjennom hele høsten har vi snakket med kloke skolefolk om fagfornyelsen. Du finner linker til tidligere episoder under. Mye arbeid er nedlagt, og læreplaner er presentert - hva nå?

Kommer fagfornyelsen til å endre prakis i klasserommet? Vil lærerne få tverrfaglighetsangst? Hva skjer når fagfornyelsen inntar skolene i august 2020? Og hva skjer med lærerrollen?

Vi diskuterer fagfornyelsen og mulige konsekvenser med Bjørn Bolstad fra Universitetet i Oslo. Hør episoden her:Lærerfrokost på Gyldendalhuset

Dette er fjerde episode der vi tar med oss mikrofonene ut av studio og ned på Gyldendalhuset og inviterer en interessant gjest til en matnyttig frokostsamtale om et tema som opptar oss alle for tiden, nemlig fagfornyelsen.

Episode 1: Vi snakker med Judith Klein om de tverrfaglige temaene i fagfornyelsen. Judith Klein er medlem i tverrfaglig gruppe i arbeidet med fagfornyelsen. Hør episoden her.

Episode 2: Vi snakker med Kathinka Blichfeldt om dybdelæring i fagfornyelsen. Kathinka Blichfeldt er lærer og forfatter av "Kontekst 8-10"-bøkene. Hun jobber ved Senter for Livslang læring. Hør episoden her.


Episode 3: Vi snakker med Steffen Handal om vurdering i fagfornyelsen. Vil fagfornyelsen bidra positivt eller negativt til god vurderingspraksis i fremtidens skole? Steffen Handal er leder i Utdanningsforbundet. Hør episoden her.

Les også:

Bør vi snakke om læreres identitet istedet for lærerrolle? Av Bjørn Bolstad

- Hvis du jobber som lærer: Hva er viktigst for deg i din profesjonsutøvelse? At du har mange formelle studiepoeng i noen akademiske fag? At du er faglig oppdatert? At du er pedagogisk oppdatert? At du er en god leder? At du liker barn og ungdom?


Foto: Stian Bech Letessier / Både Og

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar