mandag 24. februar 2020

Podcast: Rekk oppp hånda! ep. 81: Digitaliserte klasserom med Ann S. Michaelsen


Hvordan skal læreren orientere seg i det mylderet av digitale hjelpemidler som finnes? Hvordan skal vi utvikle digital dømmekraft? Vi snakker med Ann Sørum Michaelsen om hvordan du finner de beste verktøyene til ditt bruk.

Michaelsen er pedagogisk utviklingsleder ved Sandvika videregående skole og tilknyttet FIKS på Universitetet i Oslo. Nå er hun aktuell med en ny utgave av boka "Det digitale klasserommet" (Cappelen Damm, 2019). Boka viser hvordan man kan utnytte de digitale mulighetene med enkle grep.

Her tre av hennes tips til nyttige digitale verktøy:

Grammarly: To grunner til det. Jeg bruker den når jeg retter elevers tekster, og jeg bruker den i forbindelse med at jeg holder på å oversette boken min til engelsk. Grammarly er suveren når det gjelder å rette. Du kan velge din målgruppe, formell, uformell, akademisk, og hensikten med teksten. Den er også veldig god på plagiering. Nyttig når jeg oversetter eget materiale. Du kan også laste ned en rapport av teksten, som kan være nyttig for elevene! Gjelder bare engelske tekster.

Newsguard: Brukes også i undervisning og når jeg skriver artikler på bloggen. Det er journalister som står bak denne siden og ved å installere en "add-on" i nettleseren din får du et kvalitetsstempel på det du søker. Målet er å bekjempe "misinformation". Aksepterte artikler merkes med grønt.Også denne gjelder bare engelske sider, kanskje noe journalister i Norge kunne kopiere?

Facetime og Skype: Begge brukes til samtaler. Den første med familien den andre (Skype) til å opprette kontakt med lærere og eksperter fra andre land og få besøk inn i klasserommet.

Foto: Magnus Andersen / Både Og

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar