tirsdag 24. mars 2020

- Kjære lærere, dere trenger ikke å jobbe døgnet rundt, sier Marte Gerhardsen


- Kjære lærere, dere trenger ikke å jobbe døgnet rundt, dere skal ikke jobbe døgnet rundt. Dere skal vare lenge og da må dere ikke bli så slitne. Og det trenger ikke være perfekt, sier Marte Gerhardsen, direktør i Utdanningsetaten i Oslo.

Hun kom med oppfordingen på en av de daglige live-sendingene i korona-gruppa for skolen på Facebook igår. Det er en klok oppfordring og flere andre hiver seg på.


Nå oppfordrer jeg alle skoleledere til å gjøre det samme overfor sine ansatte!

- Mange lærere strekker seg langt for å gi elevene et best mulig opplæringstilbud. Det er sånn vi er. Men  Marte Gerhardsen har rett. Vi må passe på oss selv. Dette kan vare en stund. Det må vi også. Senk skuldrene alle sammen. Alle forstår at dette er krevende, sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.


- Lærerne bør fokusere på barna. Pass på ungene og hvordan de har det. Det er det aller viktigste. Vi må være snille med hverandre, sier Inga Marte Thorkildsen, byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo.

Kunnskapsdepartementet er i tett dialog med Udir, KS og Utdanningsforbundet. Men også med lærerne. 18. mars hadde kunnskapsminister Guri Melby en live-sending i korona-gruppa på Facebook:

- Tusen takk! Jeg tror at mange ser hva slags jobb dere gjør. Dere har et av landets viktigste yrker. Jeg har full tillit til at dere løser denne store utfordingen - det har dere til de grader bevist nå, sa Guri Melby.

På Twitter skriver hun: Helt enig med Marte Gerhardsen! Mange strekker seg nå langt, og det er flott, men de må ikke tøye strikken for langt, ingen av oss verken forventer eller ber om det perfekte nå.

Lærerne trenger all den støtten de kan få - og tiden for å gi den er nå!

1 kommentar: