onsdag 25. mars 2020

Pålogga - for en trygg digital skolehverdag


Vær pålogga sammen med oss i utfordringen Norge står i med Korona-pandemi og stengte skoler. Møt oss i Facebookgruppene og se livesendingene som handler om alle sider ved den nye skolehverdagen!

Sjekk Pålogga på nett her!


Pålogga ble stiftet som en ideell organisasjon den 23. mars 2020, men for å få med oss starten av historien må vi et par uker tilbake i tid. Initiativtaker Geir Sand Nilsen gikk live på Facebook for å dele noen tanker om den enorme omstillingen norsk skole stod overfor da alle landets skoler stengte dørene. Samtidig oppfordret han til å iverksette en storslått dugnad for å samle kunnskap og erfaringer.

Responsen kom umiddelbart og Facebook-gruppen Korona-dugnad for digitale lærere ble på få dager til et nettverk bestående av over 50 000 medlemmer. Lærere og fagpersonell over hele landet søkte sammen og bidro på kort tid til en kunnskapsdeling av dimensjoner.

Det er også opprettet 12 undergrupper.

Engasjementet har vist oss at overgangen fra fulle klasserom til digital undervisning byr på store utfordringer, ikke bare teknisk - men også faglig og psykososialt. Derfor vil vi fortsette å sette delingskultur og mental helse på agendaen. Målet er et trygt digitalt læringsmiljø for alle norske elever og studenter.

Hele landet sitter i hjemmekarantene og kjemper mot en usynlig trussel. Vi vet ikke hvor lenge det vil vare og hva som blir konsekvensene.

Midt i denne kampen står lærerne. De som skal passe på de mest sårbare hos oss; barna. 


Vi innser at utfordringen vår er betydelig større enn å gjøre lærerne digitale. Vi søker derfor etter midler for å holde driften oppe i tiden som kommer. Alle midler blir brukt for å hjelpe norsk skole gjennom en vanskelig tid.

Midlene går for å sikre fortsatt drift. 100.000 er ca 2 uker. Uten støtte, må nøkkelpersonene lete etter andre inntekter og legge ned sin innsats i prosjektet.
Pålogga er en ideell organisasjon som jobber for å gjøre den digitale skolehverdagen best mulig for flest mulig.

Ønsker du å bidra eller har du spørsmål? Da vil vi gjerne høre fra deg på mail eller via Messenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar