søndag 5. april 2020

Hvor lenge skal det være stengt?


I dag har forbundene vært i møte med Kunnskapsdepartementet og Guri Melby for å gi sine innspill til vurderingen om skolene skal fortsette å være stengt etter påske.

Rådet fra Utdanningsforbundet og Skolenes landsforbund er klokkeklart:

- Ikke åpne barnehager og skoler tirsdag etter påske.

- Vårt inntrykk er at det var enighet og samhold i de innspillene som partene ga statsråden, sier Stig Johannessen, leder i Skolelederforbundet. Jeg er derfor usikker på hva Skolelederforbundet egentlig mener.

Samtidig melder byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, og skolebyråd Inga Marte Thorkildsen at Oslo-skolen skal være stengt uken etter påske.

Mye tyder på at skolene forblir stengt en stund. Derfor lurer jeg fortsatt på hvor lenge det vil vare.

Situasjonen er altfor alvorlig til at skolene holdes stengt i korte intervaller. Når situasjonen er uforutsigbar trenger vi all den forutsigbarheten vi kan få. Vi trenger å vite det nå!

- Selv om vi ikke er smitteverneksperter kan vi mye om organisering og drift av skoler og barnehager som besluttende myndighet nå kan trekke veksler på i sine vurderinger, sier Steffen Handal.

- På det tidspunktet regjeringen bestemmer seg for å åpne skoler og barnehager, trenger Skole-Norge noen dager på deg for å ruste seg på å ta imot barn og elever på den enkelte arbeidsplass. Vi kommer til å trenge noen dager, sier Anne Finborud.

– Det avhenger av smitteutbredelsen. Her må man lytte til eksperter, ikke behovet fra arbeidslivet, sier Finborud på spørsmål om skolene åpner igjen før sommerferien.

Utdanningsforbundet og Skolenes Landsforbund, KS, Skolelederforbundet, Fagforbundet, PBL og Lektorlaget deltok i møtet med Kunnskapsdepartementet. Guri Melby ønsker ikke å kommentere innspillene.

Et ekspertutvalg ledet av Hege Nilssen, direktør i Udir, har også leverte sitt innspill.

Hva som blir avgjørelsen får vi vite i onsdag 8. april. Men det er for sent, vi trenger å vite det nå!

Les mer her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar