lørdag 25. april 2020

Rekk opp hånda! Karantene spesial - gjenåpning av barnehager og skolen for de yngste


Også denne uka har det vært ekstraepsioder med Rekk opp hånda. Hovedtemaet har vært gjenåpning av barnehagen og skolen for de yngste. Hvordan har det gått? Er det trygt?

- Det går bra, men det blir ikke lett, sier Inga Marte Thorkildsen. Hun mener bemanningen i barnehagen må styrkes.

Kunnskapsminister Guri Melby er også gjest. Vi snakker om hvilke pedagogiske erfaringer som har vært de viktigste å ta med som kunnskapsminister. Vi snakker om det er trygt for barnehagebarn og de yngste elevene å begynne igjen. Og at hun stiller seg positiv til å gi alle skolefolk en gullmedalje for utmerket innsats når koronakrisen er over.


- Jeg er imponert over kompetansen til norske lærere, sier Guri Melby.

Camilla Hagevold snakker om dobbeltroller og trippelroller som skoleleder, lærer og mor til egne skolebarn. Mens Palma Kleppe tviler på om det er mulig å ta smittevernstiltakene på alvor.

Hør episodene her eller i podcast-appen din.

Karantene spesial #15:
Gjenåpning av barnehagen og skolen med Inga Marte Thorkildsen
Skolebyråd i Oslo, Inga Marte Thorkildsen er gjest i denne ekstraepisoden. Barnehagene åpnet i går, skolen for de yngste elevene åpner om en uke. Mange er bekymret. Kommer det til å gå bra?

Karantene spesial #16:
Hjemmeundervisning og fjernundervisning med Camilla Hagehold
Camilla Hagevold er lærer, skoleleder og mamma til egne skolebarn. Alt på én gang altså; hjemmeundervisning og fjernundervisning og IKT-ansvarlig. Er det nok timer i døgnet? Vi snakker om dobbeltroller og trippelroller, og om det er trygt for de yngste elevene når skolene åpner.

Karantene spesial #17:
Tas smitteverntiltakene på alvor med Palma Kleppe
Snart åpner skolen for de yngste elevene. Myndighetene har skrevet veiledere som vi skal forholde oss til. Er de gode nok? Eller åpner de for mye opp for eget skjønn? Er det mulig å ta smitteverntiltakene på alvor?

Palma Kleppe er gjest i denne episoden. Hun har vært engasjert i Barnehageopprøret siden 2016 og skriver bloggen Skolemamma. Nå er hun ansatt i en prosjektstilling i Manifest tankesmie hvor målet er å få til endringer som styrker prinsippet om barnas beste i barnehage og skole.


Karantene spesial #18:

Guri Melby: Fersk minister, mor og den som tar de viktige avgjørelsene
Vi snakker om hvilke pedagogiske erfaringer som har vært de viktigste å ta med som kunnskapsminister. Vi snakker om det er trygt for barnehagebarn og de yngste eleve å begynne igjen. Og at hun stiller seg positiv til å gi alle skolefolk en gullmedalje for utmerket innsats når koronakrisen er over.

Foto: Magnus Andersen / Både Og

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar