tirsdag 29. september 2020

Boktips: Superhjernen - de beste strategiene for læring, av Olav Schewe og Barbara Oakley


Kunnskapen i denne boka er basert på etablert forskning og på helt ferske studier. Alle er født med en superhjerne hevder forfatterne. Menneskehjernen lærer raskere enn noe annet vi kjenner til. Hjernen er langt kraftigere enn den beste og mest avanserte datamaskinen som finnes.

Likevel er det ikke slik at alle bruker hjernen optimalt. For optimal læring må du nemlig forstå hvordan hjernen lærer, og hvilke teknikker som passer til ulike situasjoner.

I boka skriver de om konsentrasjon, hukommelse, arbeidsminnet, selvdisiplin, dybdelæring, motivasjon og effektiv lesing.

På slutten av boka er det også en nyttig sjekkliste for hvordan du kan lære raskere og bedre.

Å ha en superhjerne handler ikke om hvilken hjerne du er født med, men hvordan du bruker den du har.

I denne boka har Norges fremste ekspert på studieteknikk slått seg sammen med en av verdens ledende eksperter på læring, Olav Schewe og Barbara Oakley.

Her gir de leseren de mest effektive strategiene for læring, basert på den nyeste forskningen. Strategiene virker fordi de spiller på lag med hjernens måte å lære, huske og forstå på. Å ha en superhjerne handler ikke om hvilken hjerne du er født med, men hvordan du bruker den du har.

Når du forstår hvordan hjernen lærer best, kan du:

  • øke konsentrasjonen din når du jobber
  • unngå frustrasjon når du lærer
  • lære på en måte som gjør at du ikke glemmer
  • utvikle dybdeforståelse for det du lærer
  • bearbeide store mengder informasjon
  • bruke pauser som et strategisk våpen

Olav Schewe er forfatter av den internasjonale bestselgeren Superstudent som er oversatt til 18 språk. Han brenner for læring og har gjennom bøker, foredrag og digitale verktøy hjulpet studenter over hele verden med å lære mer effektivt.

Olav Schewe er gjest i denne episoden av Rekk opp håda der vi snakker om droner, blekksprut og kjetting - og hvilke strategier som er best for læring:


Barbara Oakley er amerikansk professor og en av verdens ledende eksperter på læring. Som skaper av verdens største nettkurs, Learning How to Learn. Oakley er en prisbelønt formidler som er kjent for å gjøre komplisert innsikt om hjernen enkel å forstå.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.