mandag 26. oktober 2020

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 107: Livreddende førstehjelp med Ann-Helen Estenstad


Livreddende førstehjelp er tema i skolen. I denne episoden skal vi dykke dypere ned i materien. Hvordan gjør vi det egentlig? Hvordan kan elevene lære å redde liv?

I denne episoden av Rekk opp hånda ser vi spesielt på hvordan du kan jobbe tverrfaglig med livreddende førstehjelp. Gjest er Ann-Helen Estenstad i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke.

Det mest nærliggende tverrfaglige temaet er nok folkehelse og livsmestring, men medborgerskap er et mist like aktuelt tema å ta utgangspunkt i.

Medborgerskap handler jo om at alle i befolkningen blir behandlet som likeverdige medlemmer av samfunnet. Og å redde liv er et klart uttrykk for sunt medborgerskap.

Estenstad er tidligere lærer på vgs og er nå tilknyttet det tverrfaglige undervisningsopplegget Førstehjelp i grunnskolenOpplegget er gratis og tilgjengelig for alle, og finansieres av Gjensidigestiftelsen.

I denne videoen ser du hvordan du som lærer kan bruke undervisningsopplegget.


Hør også:

Førstehjelp i grunnskolen med Ann-Helen Estenstad og Ruth-Jorunn Segadal Breiland
I denne episoden snakker vi om hvordan elevene kan bli i stand til å yte god førstehjelp. Gjester er Ann-Helen Estenstad og Ruth-Jorunn Segadal Breiland fra nettsiden og det tverrfaglige undervisningsopplegget “Førstehjelp i grunnskolen”.

Foto: Magnus Andersen / Både Og


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar