torsdag 29. oktober 2020

U-Report og Barnas Tale: Til ungdom som er engasjert i samfunnet rundt deg!Til deg som er under 19 år og engasjert i samfunnet rundt deg!

Har du lyst til å si sin mening eller komme med innspill til myndighetene i landet vårt? UNICEF Norge inviterer ungdom i alderen 13 til 19 år til å dele sin mening i saker som er viktige for dem.

I det siste har mange barn og unge streiket for klimaet og protestert mot rasediskriminering. Barn og unge har rett til å si sin mening og bli tatt på alvor i saker som angår dem. UNICEF Norge er opptatt av å gi deg mulighet til at din mening blir hørt og tatt hensyn til. Derfor har de startet U-report og Barnas Tale som gir deg denne muligheten!

U-Report
Har du lyst til å si sin mening eller komme med innspill til myndighetene i landet vårt? De inviterer ungdom i alderen 13 til 19 år til å dele sin mening i saker som er viktige for dem.

U-Report er en medvirkningsplattform som stiller enkle spørsmål via Facebook Messenger. Svarene anonymiseres og offentliggjøres på nettsiden norge.ureport.in med én gang du har svart. Det er gratis å delta, og du kan når som helst melde deg av tjenesten.

I første omgang ønsker vi å spørre deg hvordan du har opplevd myndighetens håndtering av koronaviruset til nå. Det er en annerledes tid for alle, og vi ønsker å finne ut hvordan dette har vært for nettopp deg. Sammen skal vi fortelle statsministeren hva vi synes har vært bra, og hva som burde vært gjort annerledes.

På U-Report kan du si hva du vil, og ingen andre enn deg vet hva du har delt. Din mening betyr mye, og vi ønsker å høre fra så mange U-Reportere som mulig, slik at vi sammen kan gjøre hverdagen litt bedre deg og dine venner. For å bli en U Reporter og dele din mening, skanner du QR-koden under og sender oss bokstaven “U”. (Du kan også sende oss en “U” via Facebook Messenger.) Så tar vi deg gjennom en enkel registrering, og du blir en U-Reporter!Du finner mer informasjon og alle meningene samlet her.

Barnas Tale

Har du en sak du brenner for? UNICEF Norge inviterer alle barn og unge under 18 år til å filme og sende inn en tale om noe de er opptatt av. Tema velger du helt selv. Du kan sende inn alene eller sammen med andre. En av talene filmes i Eidsvollsbygningen og vises på TV før Kongens og statsministerens nyttårstaler. Dette er en fin mulighet til å få sagt hva du mener og påvirke et stort publikum! I 2019 ble Gunhild Gjøsung Kleppen fra Trondheim historiens første barn som holdt Barnas Tale. Hvis din tale skal være med i utvelgelsen av årets nyttårstale, er fristen for å sende inn 8. november.
Du finner mer informasjon om hva du må gjøre og filmer med blant annet tips og andre taler her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar