mandag 1. februar 2021

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 121: Læring hjemmefra med Kenneth BarekstenNår rommet ditt blir klasserom
Veldig mange elever sitter hjemme og lærer det de ellers skulle lært på skolen. Det byr på nye utfordringer. Når gutterommet og jenterommet blir et digitalt klasserom er det mye vi må tenke på.

Norsklærer Kenneth Bareksten har flere gode ideer det er verdt å lytte til. Han er ukas gjest i Rekk opp hånda.

Kenneth Bareksten jobber ved Engebråten ungdomsskole i Oslo, der han underviser i norsk og Krle. Nylig skrev han kronikken Læring hjemmefra er ikke bare et spørsmål om logistikk og oppgaver i Utdanningsnytt. 

- Å ha en forståelse for de psykologiske mekanismene som trigger læring, er spesielt avgjørende med tanke på hjemmeskole, skriver han.

Gode rutiner er alfa og omega for å lykkes med nettundervisningen. Det er særlig fire ting vi må tenke på.

Det første er altså gode rutiner. Alle elevene må møte opp til alle timene. Timeplanen bør ligne mest mulig med den "analoge" planen. Sett også opp digitale arbeidsrom på forhånd. Det gjør det enklere å dele elevene opp i grupper for samarbeid.

Ikke ha for lenge sekvenser heller. Det er smartere å dele opp øktene i midre deler der elevene kan jobbe i grupper eller med læringspartner. Og sørg for god elevmedvirkning. Ta elevene med på råd om hva og hvordan og hvorfor de skal jobbe best mulig.


Foto: Martin Johannessen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar