mandag 1. mars 2021

Podcast: Rekk opp hånda! ep. 126: Fordelene med skolehagen med Markus Hustad


Skolehager, matsikkerhet og bærekraft er stikkord i ukas episode av Rekk opp hånda. Vi snakker om alle fordelene ved å ha en skolehage i tilknytning til skolen din. Egentlig trenger du bare en spade og en plan for å komme i gang.

- Respekt for mat og landbruk er det viktigste, sier Markus Hustad.

Markus Hustad er prosjektleder i skolehageprosjektet Dyrk framtida - flere skolehager i Norge som organisasjonen Økologisk Norge står bak.

Prosjektet går enkelt og greit ut på å etablere mange flere skolehager i Norge enn det er i dag. Det er en storstilt satsning tørke støv av skolehagen, og løfte, styrke og modernisere den inn i vår tid.

Skolehagen er nemlig fortsatt en viktig læringsarena selv om den har blitt nedpriotitert de siste 30 årene. Økologisk Norge skal derfor i løpet av årene 2020-2023 etablere til sammen 40 nye skolehager på Østlandet. 10 er allerede etablert.

På nettsiden Skolehager i Norge finner du alt du trenger for å komme i gang. Der har de samlet ideer, opplegg, ressurser og verktøy som er nyttige for dere som både starter og driver en skolehage.

Der finner du blant annet et ressursbibliotek. Det er sortert på trinn (barneskole, barnehage, ungdomsskole, vgs), type (matlaging, kursfilm, undervisningsaktivitet, håndbok, dyrking, planlegging) og fag (naturfag, mat og helse, samfunnsfag).

Du finner også ut hvordan du kommer i gang med skolehage: hvordan du går fra ide til ferdig skolehage, alt om organisering og planlegging, hvordan inkludere skolehagen i nærmiljøet og økonomien i det hele.

De har også laget et kart over skolehager i Norge. Målet er at alle skolehagene i landet skal med. Hvis du har en skolehage som ikke finnes på kartet må du gi beskjed.Foto: Martin Johannessen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.