torsdag 18. mars 2021

Rekk opp hånda! ep. 130: KS respekterer ikke lærernes arbeidssituasjon, sier Linn Therese Myhrvold i UDFLærerne skal gå ned i lønn mener NHO. Vi må likevel jobbe mer og fortsatt stå i frontlinja. Snart er det påske. La oss håpe på gjenoppstandelse av respekten for læreryrket.

Nylig skrev 124 frustrerte lokallagsledere i Utdanningsforbundet en kronikk:

Er det noe det siste året har vist, så er det at lærerne trenger mer frihet til å styre over egen arbeidstid. Lærerne har vist at de tar ansvar, finner gode løsninger og kan omstille seg i et vanvittig tempo, helt uten detaljstyring og kontroll fra arbeidsgivers side.

Overtidskompensasjon er stikkord i denne episoden av Rekk opp hånda.


Linn Therese Myhrvold er initiativtager til kronikken. Hun er lærer og lokallagsleder og hovedtillitsvalgt i Utdanningsforbundet Østre Toten.

Overtidsarbeidet må være avtalt på forhånd, hevder KS. Men når skolen din går fra gult nivå til rødt nivå over natta, hvor smart er det egentlig å ringe til sin leder for å avtale det opplagte; at du må jobbe ekstra for å få undervisningsopplegget i orden?

- Ikke bare er det frekt og svært provoserende. Det vitner også om liten respekt for lærerne og deres arbeidssituasjon, skriver Myhrvold og de andre lokallagslederne.

- KS vil ikke være med på å ta ansvar for situasjonen og da sitter lærerne igjen med Svarte Per, sier Myhrvold. Kanskje KS later som om de ikke forstår lærernes arbeidstidsavtale?
Les også:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar