torsdag 1. april 2021

Rekk opp hånda! ep. 133: En hyllest til alle lærere i en vanskelig tid med Heidi GranbergAlle skal holde to meter avstand, men ikke de nesten 900 000 elevene og lærerne i grunnskolen og på videregående. Mange lærer er overarbeidet, smitteutsatt og underbetalt for ekstraarbeidet under pandemien.

Det har vært et vanskelig år, for å si det forsiktig.

I 2017 skrev Heidi Granberg en tekst - et dikt - i anledning Verdens lærerdag. Nå har hun skrevet en pandemi-versjon: Et dikt til alle lærere i en vanskelig tid. Diktet hører du i denne episoden av Rekk opp hånda.


- Pandemien har gjort meg bevisst på hvor viktig jeg er for elevene mine, sier Heidi Granberg. Den har gjort meg mer bevisst på hvor viktige jeg er for samfunnet, for at samfunnet skal gå rundt.

- Men lærerstemmen er litt svakere enn jeg trodde, legger hun til. Vi må gjøre noe med både lønn og arbeidsvilkår hvis vi skal beholde lærerne og barnehagelærerne.

Mange lærer er overarbeidet, smitteutsatt og underbetalt for ekstraarbeidet under pandemi. Over halvparten har enten søkt seg bort eller vurderer en jobb utenfor skolen.

- Jeg tror det er et opprør på gang i hele vår profesjon, sier Granberg. - Jeg er spent på som skjer med flukten fra yrket. Kampviljen i en eventuell streik vil være sterkere enn noen gang. Folk orker ikke å jobbe døgnet rundt for så lite.Foto: Martin Johannessen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.